Tarihte bugün (28 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu

28 Şubat tarihte bugün neler yaşandı? Şubatta doğan ve ölen ünlüler kim? 28 Şubat Bugün neler oldu? Bugünün yaşanan önemli kara lekesi 28 Şubat süreci oldu. Bugün yaşanan olaylar, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? Tarih sevenler bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olaylar kamusaati.com'da...

Tarihte bugün (28 Şubat) neler yaşandı? Bugün ne oldu
28 Şubat 2018 Çarşamba 14:03

Tarihte bugün 28 Şubat
İlgili Galeriye Git

28 Şubat tarihte bugün neler yaşandı, kim doğdu, kim öldü? Bugün ne olduğuna dair detaylıbilgiler galeride yer almaktadır. Aşağıdaki linklere tıklayarak galeriye ulaşabilirsiniz.

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; Islahat Fermanı, 1856 yılında ilan edildi, 1997 yılında gerçekleşen ve post modern darbe olarak akıllara kazınan 28 Şubat günü Türkiye Millî Güvenlik Kurulu'nun 9 saat süren toplantısında kararlar alındı. 28 Şubat sürecindeki kararlar, irticayı Türkiye'nin önündeki en büyük tehlike olarak saptadı. MGK'da, Atatürk ilke ve inkılaplarının ödünsüz uygulanması kararı verildi...

28 Şubat'ta doğan ünlüler;

- Yeşilçam oyuncusu Erol Taş, 1926 yılında Erzurum'da doğdu. Taş, 1998 yılında aramızdan ayrıldı. 

- Devrimci Deniz Gezmiş, 1947 yılında Ankara'nın Ayaş ilçesinde dünyaya geldi. Gezmiş, 6 Mayıs 1972 tarihinde Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile birlikte idam edildi.

- Dizi Oyuncusu Yeliz Kuvancı 1987 yılında doğdu. İstanbul'da dünyaya gelen Yeliz, Hangimiz Sevmedik, Kocamın Ailesi adlı dizilerde rol aldı. 

28 Şubat'ta ölen ünlü isimler:

- Şair Hüseyin Siret Özsever, 1959 yılında öldü. 

- Nobel Fizik Ödülü sahibi ABD'li fizikçi Owen Chamberlain, 2006 yılında hayata gözlerini yumdu.

- Türkiye'nin usta yazarlarından Yaşar Kemal, 2015 yılında öldü. İnce Memed, Teneke, Höyükteki Nar Ağacı, Yusufçuk Yusuf gibi eserleri Türkiye'ye kazandırdı.


28 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

27 Şubat'ta yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.