Tarihte bugün (29 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 29 Nisan'da neler yaşandı? Bugün neler oldu? 29 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (29 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
29 Nisan 2018 Pazar 11:30

Tarihte bugün 29 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün 29 Nisan'da yaşanan olayların bazıları şöyle sıralandı; Adolf Hitler 1945 yılında Eva Braun ile Berlin'de evlendi ve Amiral Karl Dönitz'i veliahtı tayin etti,  Birleşik Krallık'ta Galler Prensi William 2011 yılında Kate Middleton ile evlendi.

Daha detaylı bilgi istiyorsanız galerimize bakabilirsiniz...

29 Nisan'da doğan önemli isimlerden bazıları:

- Türk orgeneral ve 26. Genelkurmay Başkanı  İlker Başbuğ, 1943 yılında Afyonkarahisar'da doğdu.5 Ağustos 2013 yılında Ergenekon davasında darbeye teşebbüs ve terör örgütü yöneticiliğinden müebbet hapis cezasına çarptırılan Başbuğ, 7 Mart 2014'te tahliye edilmiştir.

- Ünlü şarkıcı Ziynet Sali, 1975 yılında Kıbrıs Türk Federe Devleti'nde doğmuştur. 

29 Nisan'da ölen önemli isimlerden bazıları:

- Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı için Çinlilere karşı mücadele veren halk kahramanı Osman Batur, 1951 yılında Çinliler tarafından kurşuna dizilerek öldürüldü. 

- Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk kadın mimarı Leman Cevat Tomsu, 1988 yılında İstanbul'da hayatını kaybetmiştir.

28 Nisan'da Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.