Tarihte bugün (30 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?

Tarihte bugün 30 Nisan'da neler yaşandı? Bugün neler oldu, kim doğdu, kim öldü? Bu sorular tarih konusunda en merak edilen soruların başında geliyor. Bunun için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için derledik. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (30 Nisan) neler yaşandı? Bugün ne oldu?
30 Nisan 2018 Pazartesi 12:09

Tarihte bugün 30 Nisan
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Dünya'da ve Türkiye'de yaşanan bazı önemli olaylar şöyle sıralandı: ABD'nin ilk Cumhurbaşkanı 1789 yılında George Washington oldu, Anayasa Mahkemesi tarafından 1971 yılında kapatılmış olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) 1975 yılında yani 4 yıl sonra yeniden kuruldu, Dünya çapındaki iletişim ağı World Wide Web (www) 1993 yılında doğdu...

Daha fazla bilgiye yanda yer alan galerimizden ulaşabilirsiniz... 

30 Nisan'da doğan önemli isimlerin arasında Halit Ergenç, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ayça İnci yer aldı.

- Ünlü oyuncu Halit Ergenç, 1970 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.Ergenç, Muhteşem Yüzyıl, Vatanım Sensin, Aliye, Zerda gibi sevilen dizierde oynadı.  

- Köşe yazarı ve gazeteci Rasin Ozan Kütahyalı, 1981 yılında İzmir'de doğdu. Taraf, Takvim, Sabah gibi gazetelerde köşe yazarlığı yapan Kütahyalı, 27 Aralık 2010 yılında Nagehan Alçı ile evlenmiştir. 

30 Nisan'da ölen öneml isimler arasında Adolf Hitler ve ve eşi Eva Braun yer aldı. 28 Nisan 1945 yılında evlenen Adolf Hitler ve Eva Braun evliliklerinden iki gün sonra yani 30 Nisan'da intihar etti.

29 Nisan'da yaşanan önemli olayları öğrenmek için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.