Tarihte bugün (5 Haziran) neler yaşandı? Bugün neler oldu?

5 Haziran tarihte bugün neler yaşandı? Bugün neler oldu? Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylar neler? 5 Haziran'da doğan ünlüler kim, ölen ünlüler kim? Bu soruları merak edenler için tarihte bugün yaşanan olayları, doğan ve ölen önemli isimleri sizin için hazırladık. Bugün doğanları, ölenleri ve yaşanan önemli olayları kamusaati.com'dan öğrenebilirsiniz...

Tarihte bugün (5 Haziran) neler yaşandı? Bugün neler oldu?
05 Haziran 2018 Salı 12:06

Tarihte bugün 5 Haziran
İlgili Galeriye Git

Tarihte bugün Türkiye ve Dünya'da yaşanan önemli olaylardan bazıları şöyle sıralandı; 1946 yılında Mecliste kabul edilen yeni Seçim Kanunu ile tek dereceli seçim esasına geçildi, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Lyndon Johnson, 1964 yılında Başbakan İsmet İnönü'ye gönderdiği uyarı mektubunda Türkiye'nin Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı'nın (NATO) silahlarını kullanarak Kıbrıs'a çıkarma yapamayacağını söyledi...

5 Haziran'da doğan ünlü isimler:

Oyuncu Şebnem Sönmez, 1968 yılında doğdu. Aşk Tesadüfleri Sever, Vizontele, Beş Şehir, Toprağın Çocukları gibi önemli filmlerde yer aldı.

5 Haziran'da ölen ünlü isimler:

- Tiyatro ve sinema oyuncusu Cahit Irgat, 1971 yılında öldü. Dudaktan Kalbe, Kanlı Mezar gibi pek çok filmde ve Vişne Bahçesi, Fareler ve İnsanlar, Godot'yu Beklerken gibi çok sayıda tiyatro oyununda rol aldı.

- Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk Sadun Boro, 2015 yılında hayatını kaybetti. Boro, 1965 yılında 10 metrelik teknesiyle dünya etrafında tam bir tur atıp 2 yıl 10 ay sonra yurda dönmüştür.

5 Haziran'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ...

4 Haziran'da yaşanan önemli olaylar için TIKLAYINIZ... 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.