Tepki çeken Ülker 1 Nisan reklamına ilişkin açıklama

Ülker 1 Nisan reklamı tepki çekti. Bir çok kişi tarafından tehdit içerikli bulunan reklam yayından kaldırıldı. İnsanların reklamı farklı yöne çektiklerini kaydeden Ülker, reklam filmine ilişkin açıklama yaptı. Ayrıca Murat Ülker'de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte tepki çeken Ülker 1 Nisan reklamı'na ilişkin açıklama...

Tepki çeken Ülker 1 Nisan reklamına ilişkin açıklama
01 Nisan 2017 Cumartesi 11:25

Ülker firmasının 1 Nisan için hazırladığı reklam filmi tepki çekince yayından kaldırıldı. Yeni bir darbe girişimine mesaj olarak nitelendirilen reklam filmine ilişkin açıklama yapan Ülker, reklamın yanlış yöne çekildiğini ifade etti.

Ülker 1 Nisan reklamı dün akşam yayınlandıktan kısa bir süre sonra yayından kaldırıldı. Bir çok kişinin tepki göstediği reklam filminde kırmızı - beyaz renklerin ağırlıklı olarak kullanıldığı görülüyor. Reklam filminde kullanılan "hesaplaşma zaman yaklaşıyor, şimdi hesaplaşma zamanı, 1 Nisan yaklaşıyor Tuhaf şeyler oluyor" gibi ifadeler bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından farklı yöne çekilerek tehdit olarak nitelendirildi. 

Masumca 1 Nisan şakalarının anlatıldığı reklam filminin çok farklı anlamlara çekilmesine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'i de şaşırttı. Yurt dışında olduğu için sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Murat Ülker, bu durumun 'kumpas' olduğunu belirtti. 

"1 Nisan'da küçük kardeşlerin abilerine, ablalarına sürprizleri var!" mesajı ile yayınlanan ve "1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan Ülker 1 Nisan reklam filmi gelen tepkiler üzerine yayından kaldırıldı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Murat Ülker açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yurtdışındayım. Şimdi duydum. Haber verenlere teşekkürler. Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar. Milletimizin yanındayız."

Ülker'in reklam filmlerinde "Abiler" ve "ablalar" "Abilerimiz kahramanlarımız" "bu kadar mutlu büyüdüysek ablalarımız sayesinde" gibi ifadelerin geçmesinden dolayı FETÖ ile ilgili bilindik tabirler içerdiği iddia edildi ve hatta bazıları tarafından Zaman Gazete'sinin "Gülen Bebek" reklamı hatırlatılarak "FETÖ tehdidi" olarak yorumlandı.

Peki Ülker'in kardeşler arasındaki tatlı rekabeti anlatmak istediği reklam filmi neden yanlış yorumlandı? İşte Ülker 1 Nisan reklam filminde gizli mesaj içerdiği iddia edilerek yanlış anlaşılan bazı bölümler:

Reklam filminin seslendirilmesinde kullanılan sesin kalın olması, çoğu insan tarafından tehditkar olarak yorumlandı.

Reklam filminin başlangıcında kullanılan ses efektlerinde patlama sesi olduğu ileri sürüldü ve saat çalışma sesinin ardından gelen çalar saat sesinin de zamanın geldiğini nitelendiği iddia edildi.

"Evini folyoyla kaplı bulacaksın" " Eve dönerken bir parlama gözünü alacak" yazılarından sonra çıkan ev resminin arkasındaki patlama işaretinin de tehdit içerdiği iddia edildi.

Konuşma geçen kısımlarda kullanılan kalın sesin çocuklara yönelik olmadığı iddia edildi.

Kale direğine bağlanmış adam görüntüsü ve "Pis burunla çekilmiş şutlar seni bulacak" yazısının ardından gelen sesin " şimdi hesaplaşma zamanı" demesinin de tehdit içerdiği iddia edildi.

Tatlı bekleyen adamın elindeki çatal bile şeytani simge olarak yorumlanırken, pastanın üzerinden akan kırmızı sosun kana benzediği iddia edildi.

Kardeşler "1 Nisan hesaplaşma zamanı yaklaşıyor" "Sana sürprizlerim olacak" yazısının ardından gelen "Şimdi savaşma zamanı" diyen ve kahkaha atan sesinde tehditkar olduğu iddia edildi.

Ülker'den 1 Nisan Reklamı Açıklaması

Ülker, paylaştığı reklam filminin, farklı noktalara çekilmeye çalışıldığını ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışıldığını kaydetti ve şu açıklamayı yaptı:

"1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz "küçük kardeş olmak" isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan konsepti kapsamında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kastedilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebru gunkaya - 7 yıl önce
Reklam gerçekten msjlar içeriyor Ülker nasıl böle bı hata yapar aklım almıyor kaldırılmış olması isabet olmuş
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
İlk kez bu şekilde kurgusu olan bir reklam izledim. Ülker grubu bu reklamla ilgili kamuoyunu tatmin eden bir açıklama yapmalıdır.