Teröristin bilgisayarında teröristlere ödenen belgeler çıktı

Ankara Garı saldırısın düzenleyen DAEŞ’li Yunus Durmaz’ın bilgisayarında önemli bilgilere rastlandı. Durmaz'ın bilgisayarında 23 teröriste verilen kod isimlerinin bulunduğu listede listelenenlere aylık 120 ila 700 dolar arasında ödeme yapıldığı belirlendi.

Teröristin bilgisayarında teröristlere ödenen belgeler çıktı
30 Mayıs 2016 Pazartesi 08:31

Ankara Garı saldırısın düzenleyen DAEŞ’li Yunus Durmaz’ın bilgisayarında önemli bilgilere rastlandı. Durmaz'ın bilgisayarında 23 teröriste verilen kod isimlerinin bulunduğu listede listelenenlere aylık 120 ila 700 dolar arasında ödeme yapıldığı belirlendi.

Gaziantep'te, Ankara Garı ve Suruç'taki saldırıları düzenleyen Yunus Durmaz'ın evine yapılan DAEŞ operasyonunda terörietlere yapılan paraların listesine ulaşıldı. Operasyon kapsamında bir hücre evine yapılan operasyonda Yunus Durmaz kendini patlattığı sırada kardeşi Hacı Ali Durmaz yakaanmış ve verdiği ifadede abisinin bilgisayarındaki bulunan para aktarımına yer veren verilerde yer aldı. Tutanaktada yer alan listede Mervan Kılıç ile Ali Durmaz'ın da bulunduğu 23 teröriste aylık 120 dolar ile 700 dolar arasında maaş ödendiği belirlendi.
 
Durmaz, yapılan para transferleri ile iligili, “Suriye’den ilk geldiğimde abim bana para vermedi. Ancak Ankara Garı patlamasından sonra kaçmaya başladıktan sonra düzenli olarak para verirdi. Örgüt Suriye’de bulunan bir kuyumcuya para veriyor, kuyumcunun Gaziantep’te bulunan akrabası da parayı abime aktarıyordu” şeklinde konuştu.
 


 
Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.