TRT ile AFAD arasında iş birliği protokolü

TRT Genel Müdürü Göka:Bu protokolün sağladığı imkanlarla hem çeşitli kurumları çalışmalarımıza dahil edebileceğiz hem de özellikle mültecilerle ilgili çalışmaları daha detaylı bir şekilde bütün dünyaya duyurabileceğiz.

TRT ile AFAD arasında iş birliği protokolü
14 Şubat 2017 Salı 14:43

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve TRT World arasında AFAD'ın faaliyetlerini ulusal - uluslararası kamuoyuna daha iyi anlatmak ve aktarmak adına bir protokol imzalandı.

 TRT'nin Ankara-Oran'daki yerleşkesinde yapılan imza törenine AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, AFAD ve TRT'nin  ilgili daire başkanları katıldılar.

 İmza töreninden önce söz alan TRT Genel Müdürü Göka, AFAD ve TRT'nin güzel çalışmalar yürüttüklerini, imzalanacak protokolle bu çalışmaları daha düzenli bir hale taşıyarak AFAD'ın özellikle sığınmacılarla ilgili çalışmalarını dünyaya daha geniş çapla duyulacaklarını vurguladı.

 AFAD Başkanı Bilden de AFAD olarak amaçlarının afetlere hazırlıklı olmak olduğunu belirterek "Ekiplerimiz sürekli arazideler. TRT de sürekli yanımızda. Huzurlarınızda TRT'ye teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmaları bir protokole bağlayarak daha düzenli, disiplinli hale getireceğiz. Birinci amacımız yurtdışında TRT ile daha fazla işbirliği yapmak. İkincisi, Türkiye, Suriyeli sığınmacılara yönelik 6 yıldır açık kapı politikası uyguluyor. Türk insanı Suriyelilere evini, aşını açtı. Bunlara rağmen faaliyetlerimizin dünyada görünür olduğunu söyleyemem. AFAD olarak TRT’nin gücünü yanımızda gördüğümüzde çok daha iyi işler yapacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.