TSK: "16 Silah Arkadaşımız..."

Türk Silahlı Kuvvetleri açıklama yaptı. Açıklamada 16 askerin şehit olduğu bildirildi.

TSK:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türk Silahlı Kuvvetleri internet sitesi bir süredir spekülasyonalara neden olan Dağlıca saldırısı ile ilgili açıklamayı yaptı. 16 Askerin şehit olduğunu açıklayan TSK, 6 askerin de yaralı olduğunu ifade etti. 

TSK Dağlıca bölgesinde hareket halindeki zırhlı araçların teröristler tarafından patlayıcılarla tahrip edildiğini aktardı.Ancak Doğan Haber Ajansı tarafından bölgeye şehit cenazelerini almak için gittiği aktarılan sivillerle ilgili bir açıklama gelmedi. Başlatılan operasyonların devam ettiğini aktaran Genelkurmay, açıklamasında olayın oluş şekli dışında konuyla ilgili başka ayrıntıya yer vermedi.

Çatışmanın basına yansıdığı akşam saatlerinden itibaren TSK şehit ve yaralı sayısı hakkında bir bilgi vermemiş, olayla ilgili çok sayıda uydurma bilgi ile dezanformasyon yapılmıştı. Özellikle sosyal medyada şehit sayısını 70'lerle ifade eden bazı kesimler olayı manipüle etmeye çalışmıştı.

Açıklamanın yapıldığı saatlerde Türk Silahlı Kuvvetleri internet sitesi tsk.tr'ye yoğunluktan dolayı kısa süreli erişim sorunu yaşandı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.