TSK'dan kaç kişi ihraç edildi? İşte sayısı

15 Temmuz darbe girişimininden bu güne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) çıkarılan kişi sayısının kaç olduğunu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık açıkladı. İşte o sayı...

TSK'dan kaç kişi ihraç edildi? İşte sayısı
17 Mart 2017 Cuma 15:12

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı soru önergesini yanıtladı. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 6 bin 511 kişinin TSK'dan çıkarıldığını söyleyen Bakan Işık, toplam 16 bin 409 kişinin askeri öğrencilik statüsünü kaybettiğini duyurdu.

Askeri öğrencilik statüsünü kaybeden kişiler için ayrıntılı bilgi veren Işık, 4 bin 90 askeri lise öğrencisi, 6 bin 140 astsubay meslek yüksekokulu öğrencisi ile 6 bin 179 lisans düzeyinde (Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Hemşirelik Yüksekokulu) bulunan askeri öğrencilerden oluştuğunu bildirdi.


Etiketler; #tsk #ihraç
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.