TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı hakkında yakalama kararı

Hasan Palaz, daha önce de 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

TÜBİTAK eski Başkan Yardımcısı hakkında yakalama kararı
11 Ocak 2017 Çarşamba 14:35

Kamuoyunda "Böcek" davası olarak bilinen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin 12 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisinde bulunan böcek davasında "TÜBİTAK tarafından hazırlanacak olan raporda tahrifat yapmam istendi" diyen Hasan Palaz hakkında Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun tarafından yürütülen soruşturma kapsamında  "yakalama kararı" verildi.

Cumhuriyet Savcısı Abdurrahman Yalçın, hakkında yakalama kararı bulunan sanıkların yakalanmalarının beklenmesini, tutuklu sanıklar Usta, Bulut ve Zavar'ın tutukluluğunun devamını ve eksiklerin giderilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, haklarında karar bulunan sanıklar için yakalama emirlerinin infazının beklenmesini kararlaştırdı. Heyet, bu dava kapsamında hakkında yakalama kararı bulunmayan Palaz için de yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Hasan Palaz ve Ahmet Türer yönünden Yargıtay 16. Ceza Dairesinin bozma ilamına uyulup uyulmamasının, bu sanıkların beyanlarının alınmasının ardından değerlendirilmesine, diğer sanıklar yönünden ise bozma ilamına uyulmasına hükmeden heyet, Başbakanlığa müzekkere yazılarak, suç tarihindeki görüşmelere ilişkin bazı hususların yeniden sorulmasını kararlaştırdı.

Tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

Palaz'ın avukatı Gökhan Güni, yakalama kararına ilişkin olarak sosyal medyadan paylaşımlarda bulunarak şu ifadeleri kullandı;

"Polis devletinde hukuksuzlukların arkası kesilmiyor. Bu sabah müvekkilim Hasan Palaz hakkında yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Hasan Palaz 2 defa serbest kalmasını hazmedemeyenler bu sefer Ankara Savcısı Serdar Coşkun ile operasyon yaptı. Savcı ile birçok defa yaptığım görüşmelerde müvekkilin ifade vermeye hazır olduğunu dilekçe de verdim ama nafile...Palaz'ın yazdığı kitaptaki gerçekleri hazmedemeyen kişiler onu susturmak için bir kez daha şanslarını deniyorlar. Palaz dik duruşundan hiçbir taviz vermeyecek ve gerçekleri olduğu gibi ortaya koyacaktır."

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.