TÜGVA, bölge uzmanları yetiştirecek

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çin, Rusya ve Hindistan'da bölge uzmanları yetiştirecek.

TÜGVA, bölge uzmanları yetiştirecek
07 Haziran 2016 Salı 14:00

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çin, Rusya ve Hindistan'ın farklı açılardan okunabilmesi ve analiz edilebilmesi amacıyla, gelişime açık ve motivasyonu yüksek öğrencilerin "Bölge uzmanı" olarak yetiştirecek.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet yaptığı açıklamada, 3 ülke için "Bölge uzmanı" olarak yetiştirileceğini kaydetti. "Yeni nesil gençlik vakfı" sloganıyla yola çıktıklarını bildiren Emanet, TÜGVA'nın 2013 yılında gençlerin eğitim, kültür, sanat ve sportif alanlarda gelişimine katkı sağlamak amacıyla kurulduğunu belirtti.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜGVA'nın gençlere yönelik faaliyetleri hakkında bilgi veren Emanet, "Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı"nın yurt dışı saha çalışmalarında uzmanlaşmak üzere Çin, Rusya ve Hindistan'da gerçekleştirildiğini kaydetti. Emanet, programın, bölgenin siyasetinden sosyolojisine, kültüründen dil bilimine, tarihinden modern toplumsal dinamiklerine kadar uzanan geniş bir disiplinler arası çalışma kapsamında süreceğini belirtti.

Emanet'in Bölge Uzmanı Yetiştirme Programı'na ilişkin yaptığı açıklamada, 4 sene boyunca uzun vadeli eğitim olanağının yanı sıra, ihtisas yapmak üzere tercih edilen ülkede dil eğitimi ve staj imkanı da sunduğunu kaydetti.

TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet konuşmasında "Çin, Rusya ve Hindistan'ın farklı açılardan okunabilmesine ve güncel analizler yapılabilmesine yönelik girişimci, sürekli olarak araştırmaya ve öğrenmeye hevesli, gelişime açık ve motivasyonu yüksek katılımcı öğrencilerin program süresince gerekli koşulları sağlaması ile bölge uzmanı olarak yetişmesini hedefliyoruz. O bölgenin uzmanını yetiştirecek 4 yıllık bir lisans eğitiminden sonra yüksek lisans ve doktora yapacak kardeşlerimizi hem burslarla hem eğitimler ile destekliyor olacağız." ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.