TÜİK Türkiye'nin kadın nüfusunu açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 78 milyon nüfuslu Türkiye'nin kadın nüfusu sayısını açıkladı. Peki Türkiye'nin kadın nüfusu ne kadar?

TÜİK Türkiye'nin kadın nüfusunu açıkladı
07 Mart 2016 Pazartesi 13:30

Yıllar geçtikçe Türkiye'nin nüfusu ile ilgili bilgiler her zaman merak konusu  olmuştur. Bu konuda çalışma yürüten Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İstatistiklerle Kadın 2015" çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

TÜİK, "İstatistiklerle Kadın 2015" isimli çalışmasında Türkiye Nüfusunun yüzde 49,8'ini bayanların, yüzde 50,2'sinin ise erkeklerden oluştuğunu açıkladı. Buna göre 39 milyon 229 bin 862 kişilik  kadın nüfusuna karşılık, 39 milyon 511 bin 191 kişilik erkek nüfusu bulunuyor. 

Yapılan çalışmaya göre Türkiye'de kadınların erkeklerden daha uzun süre yaşadığı ortaya çıkarken, erkeklerin yaşama süresi 75,3, kadınlarda bu sayının 80,7 yıl olduğu ortaya çıktı. Kadınlarda en fazla yaşam süresinin olduğu il Tunceli.

Okuma yazma oranlarına bakıldığında kadınların yüzde 9,2'si okuma yazma bilmiyor

Türkiye'de 2014'te 25 ve daha yukarı yaşta olan ve okuma yazma bilmeyen toplam nüfus oranı yüzde 5,6'yı bulurken, bu oran erkeklerde yüzde 1,8, kadınlarda yüzde 9,2 olarak kayıtlara geçti.

Evlenme yaşı kadınlarda ortalama 23,9 olurken, ilk evliliğini geçen yıl yapan kadınların ortalama evlenme yaşı 23,9 iken, bu yaş erkeklerde 27 olarak kayıtlara geçti.

Fiziksel şiddete maruz kalan kadınların sayısının oranı şaşırtıcı derecede yüksek çıkarken, yaşamının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete maruz kalan kadın nüfus oranı yüzde 35,5 olarak belirlendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.