Türkiye için bu karar yok hükmündedir!

Almanya Parlamentosunda 'Ermeni soykırımı'nın kabul edilmesi üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklama yaptı. Kurtulmuş, 'Türkiye için bu karar yok hükmündedir.' dedi.

Türkiye için bu karar yok hükmündedir!
02 Haziran 2016 Perşembe 15:17

Almanya Parlamentosu bugün 'Ermeni soykırmı'nı kabul eden tasarıyı kabul etti. Alman Federal Meclisinde 1915 olaylarına ilişkin tasarının kabul edilmesi üzerine açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Karara her platformda gereken cevabı vereceğiz." açıklamasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Twitter hesabı üzerinden, Alman Federal Meclisinin (Bundestag), Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Almanya Parlamentosunun "çarpıtılmış ve mesnetsiz" birtakım iddiaları "soykırım" olarak kabullenmesini tarihi bir hata olduğunu bildiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Almanya Parlamentosunun bu tasarıyı kabul etmesi, Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele, siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz."




Alman Federal Meclisinde 1915 olaylarına ilişkin tasarının kabul edilmesi üzerine, oturumu izleyen bazı Ermeniler karardan sonra, üzerinde "Tanınma için şimdi teşekkürler" yazılı bir pankart açtı.

Meclisteki oylama esnasına Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları karar tasarısını protesto etmek amacıyla meclis çevresinde bir "uyarı nöbeti" tuttu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.