Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin'de açılıyor

Türkiye'nin resmi olarak hizmete açılacak ilk Entegre Şehir Hastanesi yarın Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından Mersin'de hizmete açılacak.

Türkiye’nin ilk Entegre Şehir Hastanesi Mersin'de açılıyor
02 Şubat 2017 Perşembe 19:08

Türkiye'nin resmi olarak hizmete açılacak ilk Entegre Şehir Hastanesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından hizmete açılacak.

Son teknoloji cihazlarla donatılan 5 yıldızlı otel konforunda tasarlanan 1294 hasta yatak kapasitesine sahip Mersin Şehir Hastanesi'nde 5 bin kişi istihdam edilecek. 51 ameliyathanesi, 210 yataklı yoğun bakım ünitesi, 230 poliklinik odası, 12 bin poliklinik hasta kapasitesi, 3 bin 858 araçlık otoparkı ve helikopter pisti bulunan hastane aynı zamanda bölgenin sağlık turizmine de ev sahipliği yapacak. 6 Şubat'ta hasta kabulüne başlanacak olan hastane, yarın saat 14.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açılacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'la geldiği Mersin'de Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Mersin Şehir Hastanesi'nin açılacağını söyledi.

Mersin Şehir Hastanesi kapılarını açmak için gün sayıyor

Hastaneyle ilgili son durumu yerinde görmek ve hazırlıkları değerlendirmek için kente geldiklerini ifade eden Akdağ, "Yarın Mersin'e layık bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Mersinli kardeşlerimizi de bu açılışa bekliyoruz. Bu açılışa ben çok büyük bir önem veriyorum. Türkiye'nin ilk şehir hastanesi açıyoruz. Hem Mersin'e hem de çevredeki vatandaşlara hizmet edecek bir hastaneyi açıyoruz." diye konuştu.

Akdağ, Mersin'e sağlık turizmiyle ekonomik açıdan katkı verebilecek yeni bir dönemin de önünün açıldığını aktardı.

"Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni hastanelerini yapıyoruz"

Akdağ, hastanenin Mersin Üniversitesindeki (MEÜ) hocaların da hizmet vermesi için de hazır olduğunu belirtti.

MEÜ yönetimiyle uyumlu çalıştıklarını vurgulayan Akdağ;

"Karşılıklı işbirliği yapıp üniversitedeki hocalarımızın maharetlerini de Mersin Şehir Hastanesi'nde sergilemelerine fırsat tanımış olacağız. Büyük bir emek var tabii işin arkasında. Son 15 gündür 1 aydır ilgili firma gece gündüz çalıştı. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalıştılar. Avrupa'nın şu anda en mükemmel hastanesini hizmete sokuyoruz. Ben iddialı konuşmayı sevmem ama işin gerçeği bu. 

Yeni Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin yeni hastanelerini yapıyoruz. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini şehir hastaneleriyle taçlandıracağız. 41 bin yatak yapacağız. Türkiye'de Sağlık Bakanlığına ait yatakların 3'te biri şehir hastanelerinde olacak. 

Allah izin verirse zaten 2020'lere kadar Türkiye'de her yatağı 1 kişiye mahsus olan hastaneler dışında hastanemiz kalmayacak. Allah bir kaza bela vermezse 2020-2021'lere kadar Türkiye'deki bütün hastaneleri modernleştirmiş olacağız. Avrupa bugün bu işin bize göre çok uzağında. Allah'a şükürler olsun." şeklinde konuştu.

"Önemli bir gün"

Bakan Elvan da yarının Mersin için özel bir gün olduğunu belirterek, "Türkiye büyük ölçekli yatırımları, ses getiren yatırımları yapmaya devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. İnşallah kamu ve özel sektördeki kuruluşlarımızla ülkemizi büyütmeye, güçlendirmeye hep birlikte devam edeceğiz." dedi.

Bakanlar Akdağ ve Elvan, sonrasında yetkililerle hastaneyle ilgili toplantı yaptı.

Bilimsel verilere göre yatak sayısı 100'den az, 600'den fazla olan hastanelerin verimlilik açısından sorun yaşadığı iddia edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Mersin'deki hastanede yatak sayısı 1294'dür. Şirketler yeteri kadar kazansın, yeterli hasta sayısını sağlayabilsin diye iki hastanemiz kapatılıyor. İlimize yeni bir hastane yapılırken, diğerlerinin kapatılacak olması halk sağlığı adına bir fayda getirmeyecektir. Bugünkü veriler ile Mersin Devlet Hastanesi'nin ve Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin toplam kapasitesi 812'dir. Bu durumda, yeni yapılan hastane ile Mersin'imiz sadece 482 yeni yatak kazanmaktadır. Hali hazırda şehrimiz yatan hasta kapasitesi dikkate alındığında Türkiye ortalamalarının dahi çok gerisinde iken toplamda 812 yatak kapasiteli iki hastanenin kapatılacak olmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Belirttiğimiz üzere şehrimizin yurtiçi ve yurtdışından aldığı göçlerle artan nüfusunun, sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasının, planlanan kapatmaların ardından mümkün olmayacağına inanıyoruz."

Öte yandan resmi açılışı yapılmayan Yozgat Şehir Hastanesi de geçen ay hasta kabulune başlamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.