Türklerin En Çok Gittiği Vize İstemeyen 5 Ülke

Yurtdışı seyahatlerinin en büyük engelli olan vize özellikle Avrupa ülkelerine seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının önüne engel olarak geliyor.

Türklerin En Çok Gittiği Vize İstemeyen 5 Ülke
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yurtdışı seyahatlerinin en büyük engelli olan vize özellikle Avrupa ülkelerine seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının önüne engel olarak geliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız yurtdışı tatile çıkarken genelde vizesiz gidebileceği ülkeleri seçmeye çalışıyor.

Peki, Türk vatandaşları hangi ülkelere vizesiz gidebilir?

Türk vatandaşları 72 ülkeye vizesiz gidebilirken bunlardan 37 tanesinde kapıda vize uygulaması bulunmaktadır.

Türklerin En Çok Tercih Ettiği 5 Vizesiz Ülke

Arnavutluk: Yaklaşık 1.5 saatlik uçak yolculuğu ile gidilebilen Arnavutluk’ta Tiran, Butrint ve Elbasan gibi gezilmeye değer şehir bulunuyor. Özellikle Unesco Dünya Mirası listesinde yer alan Butrint’i mutlaka görmeniz gerekmektedir. Yerel lezzetlere meraklı olanlar gitmişken elbasan tava ve Arnavut böreğini tatmayı da unutmayın.

Belarus: Diğer adı ile Beyaz Rusyaa, vizesiz olarak gidebileceğiniz bir diğer Avrupa ülkesi. Başkent Minsk özellikle Sovyet mimarısı ile dikkat çekerken modern şehir yapısı ve mimarisi ile de turistlerin gözde yerlerinden biri oluyor.

Bosna Hersek: Özellikle Osmanlı’dan kalan izleri nedeni ile tercih edilen Bosna Hersek, mimarisi ile de adeta bir film platosunu andırıyor. Sıcak kanlı insanları ve güzel yemekleri ile Bosna Hersek tatillerinizde sizleri misafir etmeye hazır.

Karadağ: Bağımsızlığını 2006 yılında kazanan Karadağ milli parkları ve doğal güzellikleri ile rüya gibi bir tatil yaşatacak yerlerden biri. Özellikle Stevi Stefan Adası turistlerin ilgisini üzerine topluyor.

  1. Rusya: Vizesiz olarak gidilebilecek en gözde ülke olan Rusya köklü tarihi ve mimarisi ile her yıl milyonlarca turisti kendisine çekiyor. Unesco dünya mirası listesinde 25 yeri bulunan Rusya’yı ziyaret etmek aklınızdan geçiyor ise hiç beklememelisiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.