TYP'lilere Kadro Açıklaması 2022!, TYP kadrosu ne zaman verilecek? İşte Detaylar

TYP işçileri için kadro ve iş güvencesi açıklaması geldi, TYP'lilere İş Güvencesi verilecek mi, Çalışanların mağdur olduğunun ifade edildiği açıklamada, TYP işçilerine kadro ve iş güvencesi talebi dile getirildi.

TYP'lilere Kadro Açıklaması 2022!, TYP kadrosu ne zaman verilecek? İşte Detaylar
Kamusaati
Kamusaati
29 Temmuz 2022 Cuma 10:52

TYP çalışanlarına işçilerine kadro verilmesi, iş sürelerinin uzatılması ve iş güvencesi sağlanması talebi Meclis kürsüsünden dile getildi. TYP'lilerin kadroya alınması konusunda gündeme taşınan talep ve siyasilerden uzun süre gelen TYP açıklamasının detayları.

    2024 YILI TYP BAŞVURULARI AÇILDI BAŞVURU İÇİN TIKLAYIN   

TYP İŞÇİLERİNE KADRO 2022

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Toplum Yararına Program kapsamında çalışan personellerin hayat şartları karşısında zorlandıklarını söyledi. Çalışanların kadroya alınmasını isteyen Barut düzenleme talebini dile getirdi. TBMM'de yapmış olduğu konuşmasında TYP'liler kadro verilmesi için "Devlet kurumları bu vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Çalışma süreleri uzatılmayan bu vatandaşlarımız işsizliğin pik yaptığı böyle bir dönemde nasıl iş bulacak, ailelerini nasıl geçindirecekler? Sesimize kulak verin ve bu çalışanlarımızın mağduriyetlerini giderin; köle gibi çalıştırılan insanların iş güvencesini sağlayın ve haklarını verin." dedi.

TYP İŞÇİLERİNİN HAKLARI

Barut TYP kapsamında çalışan personellerin diğer sorunlarına da değindi. CHP'li Vekil TYP politikasına eleştiride bulunarak "İŞKUR aracılığıyla okul, kaymakamlık, valilik gibi kamu kurumlarında üç, altı ve dokuz aylık sürelerle toplum yararına program kapsamında kıdem ve tazminatı ile hiçbir sosyal hakkı bulunmadan çalıştırılan yüz binlerce vatandaşımız büyük mağduriyet yaşıyor," dedi. Bu vatandaşların her sene mağduriyet yaşadıklarına da sözlerine ekleyen Barut sözleşme sonunda çalışanların işsiz kaldıklarını söyledi.

05 Temmuz 2022 Salı Tahinde Ki yapılan açıklamada Kadro Yolu Açıldı  Detayları görmek için resme tıklayınız


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Uygar alp - 2 yıl önce
Allah rızası için bu Typ lilerin feryadını duyun umudumuz bitmedi ,,süremiz bittimi aç susuz ortalikta kalıyorruz bunun zorluğunu bilmeniz lazım ,el eli yıkar,elde döner yüzü yıkar
Avatar
Nehir - 2 yıl önce
Lütfen typ kadro gelsin üniversitede çocuk okutuyorum bölüm ağır olduğu için yetişmek çok zor şimdiden seneye nasıl okuturum diye kaygı sarmaya başladı lütfen bu dönem bitmeden okulda kadroya geçmek istiyorum
Avatar
Pınar - 2 yıl önce
Sürekli olmasını istiyoruz inşAllah lütfen sesimizi duyun.
Avatar
Remziye alan - 2 yıl önce
Typ çalışanları kadroyu hak ediyor lütfen bütün typ çalışanına kadro verilsin
Avatar
Ayfer - 2 yıl önce
Lütfen sesimizi duyun süreklilik istiyoruz
Avatar
Fazilet - 2 yıl önce
Allah rızası için yardımcı olun Typ çalışanlarına destek olun çocuklarımız perişan oluyor işsiz kalmak çok zor kadro verilsin inşAllah
Avatar
Muhammet - 2 yıl önce
Boşuna uğraşmayın erdoğan artik garibanin değil zenginin yaninda memurun yaninda. Typ ye kadro gelmesse b.k oy veririm birdaha. Her sey cikar olmus akp de. Bende bundan sonra çıkarımın pesinden giderim.
Avatar
Halil - 2 yıl önce
ALLAH rızası için sesimizi duyun ve bizi görün kadro verilsin bizlere pandemi döneminde çok zorluklar çektik bizde filyasyon ekibinde çalıştık covit olduk vatanımız milletimiz için çalıştık 15 mayısta bitiyor sözleşme miz ne yapacağız iş siz kalacağız çaresizlik içinde yiz lütfen görün duyun sesimizi kadro istiyoruz bizimde hakkımız bu