Ulusal Yas ilan edildi mi?

FETÖ'cü askerler tarafından yapılan darbe girişiminde 161 şehit ve 1140 kişi yaralandı. Darbecilere karşı yürütülen bu karşı koymada şehit olanlar için ulusal yas ilan edilecek mi? Peki ulusal yas ilan edildi mi? Türkiye'de ulusal yas ne zaman ilan edilecek? Konu ile ilgili detaylar haberimizde.

Ulusal Yas ilan edildi mi?
16 Temmuz 2016 Cumartesi 14:41

Paralel Devlet Yapılanması (PDY)- Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu asker ve siviller 15 Temmuz 2016 akşam saatlerinde darbe girişimine başladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetimini ele geçirmek isteyen hain teröristler, polislere ve vatandaşa vahşice saldırdı. Ankara ve İstanbul'da yaşanan korkunç olaylarda birçok şehit ve yaralımız oldu. Peki Ulusal yas ilan edilecek mi? Başabakan Binali Yıldırım henüz ulusal yas ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. Ulusal yas ilan olursa kaç gün olacak? Detaylar haberimizde.

161 şehit, 1440 yaralı 

Başbakan Binali Yıldırım darbecilerin 161 kişiyi şehit ettiğini, 1440 kişiyi ise yaraldığını ifade etti. Yıldırım; "Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha anlamalıdırlar ki hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Vatandaşlarımızın bugün normal hayata dönmüş olması erdeminin bir göstergesidir. Devletin silahıyla, parasıyla, tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle bu ülkenin insanı üzerine ateş açanlar PKK’dan daha aşağılık bir terör örgütüdür. Maalesef bu kalkışma bastırılmıştır ama toplam 161 şehidimiz mevcuttur 1440 yaralımız vardır. Bu olaya kaşışan 2839 çeşitli rütbeli ve asker gözaltına alınmıştır." dedi.

Ulusal Yas İlan Edildi mi?

161 şehidin olduğu, 1440 kişinin yaralandığı hain darbe girişimi sonrasında herkes ulusal yas ilan edilecek mi diye merak ediyor. Devlet yetkililerinden Ulusal Yas ile ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmezken, ilerleyen zamanlarda konu ile ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor. Tahminlere göre ulusal yas ilanının operasyonların tamamen bittiği günden sonra kaç gün olacağının açıklanacağı ifade ediliyor. 


Etiketler; #ulusal yas
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.