'Uzun dönem askerlik 18 ay oldu' haberine yalanlama

'Askerlik süresi uzatıldı' haberi yalan çıktı! Peki Askerlik süresi uzadı mı? Gündemi hayli meşgul eden 'Askerlik süresi uzadı mı? sorusu vatandaşlar tarafından günün en merak edilen konusu oldu. Genelkurmay Başkanlığı yaptığı açıklama ile soru işaretlerini gidererek konuya son noktayı koydu.

'Uzun dönem askerlik 18 ay oldu' haberine yalanlama
02 Şubat 2018 Cuma 11:27

''Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' ifadesinin yer aldığı haberi Genelkurmay yalanladı.

Bugün birçok yerli ve yabancı medya kuruluşu tarafından yayımlanan 'askerlik süresi uzadı' haberi TSK tarafından yalanlandı. TSK'dan yapılan açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir'' denildi.

ASKERLİK SÜRESİ DEĞİŞMEDİ

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada ''Uzun dönem silah altı askerlerin, askerlik süreleri ise 12 ay, 4 dönem iken 18 ay, 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir'' ifadesinin yer aldığı açıklamanın sahte olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından yapılan "Yalan Haber" başlıklı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "askerlik uzatıldı" başlıklı habere ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.