Vatikan’dan Trump'a aydınlanma duası

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, ABD’nin 45’inci başkanı olarak seçilen Donald Trump’ı tebrik ederken, Tanrı’nın onu aydınlatması ve dünya barışının hizmetinde olması için dua ettiklerini söyledi.

Vatikan’dan Trump'a aydınlanma duası
09 Kasım 2016 Çarşamba 16:53

Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin, Roma’da katıldığı bir etkinliğin ardından gazetecilere  ABD seçim sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Her şeyden önce, bir demokrasi deneyimi içinde büyük katılım gösterilerek gerçekleştirilen seçimlerde Amerikan halkının ortaya koyduğu iradeye saygı duyduklarını dile getiren Pietro Parolin, “Yeni başkanı tebrik ediyor, onun hükümetinin verimli olmasını diliyoruz” dedi. Tanrı’nın, Trump’ı aydınlatması, vatanına hizmette ona yardımcı olması ve dünya barışı ile refahının hizmetinde olması için dua ettiklerini belirten Parolin, “Bugün, ağır bir yara almış ve ağır çatışmalar içinde olan dünyanın içinde bulunduğu durumu değiştirmek için herkesin birlikte çalışması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“Duvarlar örmek isteyen Hristiyan değildir”

Geçmişte göçmen karşıtı yaptığı açıklamaların ardından Papa Francesco’nun Donald Trump’ı, “Duvarlar örmek isteyen, Hristiyan değildir” sözleriyle eleştirdiği hatırlatılan Parolin, “Bakalım yeni başkan nasıl bir yol izleyecek. Doğal olarak şöyle söylenir: Aday olmak başka, başkan olmak başkadır, bu bir sorumluluktur. Başkanın, spesifik temalara ilişkin tercihlerinin neler olacağını göreceğiz ve bunun ardından yargımızı ortaya koyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.