Volkan Bozkır, AB Bakanlığı'nı Ömer Çelik'e devretti

65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, Volkan Bozkır'dan görevini devraldı.

Volkan Bozkır, AB Bakanlığı'nı Ömer Çelik'e devretti
25 Mayıs 2016 Çarşamba 14:16

AK Parti Sözcüsü olarak görev yapan ve 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanlığına getirilen Adana Milletvekili Ömer Çelik, Volkan Bozkır'dan görevini devraldı.


"En uygun kişinin Ömer Çelik olduğunu düşünüyorum"

Devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Bozkır, "Çok değerli dostum, kardeşim Ömer Çelik’e bugün AB Bakanlığı görevini devretmekten dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. Burada Sayın Bakanın birlikte çalışacağı arkadaşları imtihanını yaparak müsteşar yardımcısı seviyesine kadar getirmiş birisi olarak bu görevi devredebileceğim en uygun kişinin de Ömer Çelik olduğunu düşünüyorum. Kendisiyle AB sürecinde çok zor zamanlarda beraber görev yaptık. Türkiye’nin müzakere sürecini başlattığı, müzakere tarihi aldığı 2004 yılının öncesindeki o zor günlerde Sayın Bakan Sayın Cumhurbaşkanımızın en yakınında bizlerle beraber bütün sıkıntıların aşılmasında önemli rol oynamıştı. O açıdan benim AB sürecindeki yıllarımla Sayın Bakanın AB sürecindeki yılları örtüşür. Kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.