Web whatsapp nedir, whatsapp bilgisayara nasıl kurulur

whatsapp Web nedir, whatsapp bilgisayara nasıl kurulur,QR kodu whatsapp web nasıl okutulur, qr kod okuma,whatsapp web qr kodu okumuyor

Web whatsapp nedir, whatsapp bilgisayara nasıl kurulur
Admin
Admin
05 Ekim 2019 Cumartesi 14:44

Günümüzün hemen hemen en etkin kullanılan iletişim aracı Whatsapp ile kısa ve öz bilgiler vermeye çalışacağız bu yazımızda..

Elektronik iletişime son dönemlerde damgasını vuran Whatsapp bilmeyen yoktur sanırım.Yaşlı babalarımız, annelerimiz bile artık whatsapp olmadan yapamıyor.Whatsapp yaygınlaşmaya başladığından beridir insanlar hemen hemen hiç normal SMS kullanmıyorlar bile..

Peki telefonlarımızdaki bu uygulamayı masaüstü ya da dizüstü bilgisaraya nasıl kurarız ve kullanabilirsiniz?

Bilgisayarınızda whatsapp'ı kullanmanız için ekstra bir program vs. kurmanıza çalıştırmanıza gerek yok.Bu işlem çok çok basit.

1-Bilgisayarınızdan google yi açın.Google'ye web whatsapp yazın.Ya da https://web.whatsapp.com/  bu adresi tıklayın.Karşınıza aşağıdaki resimde olan çıkacak

2-Sonra telefonunuzdan whatsapp uygulamasına girin,uygulamada iken sağ üst köşedeki arama butonun yanındaki üçlü nokta işaretine tıklayın

3-Açılan menüde , üçüncü sıradaki Whastapp Web'e tıklayın.Sonra kamera devreye girecek ve size https://web.whatsapp.com/  adresindeki QR kodu okutmanızı isteyecek.Hemen bilgisayarınızda açık olan https://web.whatsapp.com/  sayfasına dönün ve orada olan QR kodunu aynı bir şeyin resmini çekiyormuş gibi kameranızı QR kodun üzerinde tutun.Birkaç saniye içerisinde telefonunuz QR kodu tarayıp hemen bilgisayarınızda tüm whatsapp konusmalarınızı vb görmeye başlayacaksınız.

Whatapp Web'i bilgisayarınıza tanıttığınızda aşağadaki resim gibi bir sayfayla karşılaşacaksınız

Bilgisayarınızın tarayıcısı açık olduğu sürece buradan tüm arkadaşlarınızla aynı telefonda olduğu gibi rahatlıkla konuşabilirsiniz.

Web whatsapp'ın avantajları:

* En büyük avantajı klavye ile aranız iyiyse hızlı yazabilmenize olanak veriyor.

*Özellikle şirket çalışanları için çok iyi bir hizmet bu.Çünkü şirket çalışanları sürekli müşterileri ile whatsapp üzerinden görüşüyor.Onlar için hem ellerinde telefonla gezmelerine gerek kalmıyor, hem de konuşurken daha rahat bir şekilde iletişim kurabiliyorlar.

*Dosya alışverişi daha kolay oluyor.

*Gönderilen resim ya da dosyaları doğrudan bilgisayarınıza indirip rahatlıkla kullanabiliyorsunuz

Whatsapp web'den çıkılmak istenirse

Yine telefonunuzun whatsapp bölümündeyken sağ yukarıdaki menü işaretine tıklayın, açılan menüde whats app butonun tıklayın, daha sonra "Tüm bilgisayarlardan çık" bağlantısını göreceksiniz ona tıklayın.Böylelikle web whatsapp'dan çıkmış olacaksınız

Not: Web whatsapp kullanırken güvenlik riski oluşturabilir.Çünkü bilgisayarınızın başından kalktıktan sonra yine bilgisayara yakın bir yerde iseniz yani telefonunuzla birlikte,bilgisayarınızın başına başka biri geçerse tüm mesajlarınızı rahatlıkla okur.Hatta anlık yazışmalarınızı bile görür! Bu yüzden bilgisayarınızla ayrılacağınız zaman whatsapp web uygulamasından çıkmayı unutmayın.

Bunu neden dedim,geçenlerde bir arkadaşım sevgilisinden şüphelenmiş.Ve ona çaktırmadan telefonunu 2 dk almış,hemen kendi bilgisayarındaki web whatsapp'a tanıtmış arkadaşının whatsapp'ını.Ve gün boyunca kiminle ne konuştuğunu bilgisayarından oturup izlemiş.Tabi bir de olumsuz konuşmalar yakalayınca doğal sonuç ayrılmışlar..!

Whatsapp web yanlıs kullanılınca biraz tehlikeli olabilir,Bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm.

Selametle

AÇELYA TOPÇUĞLU


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.