Yalçın Topçu, "Şam'da işimiz yoksa, Ankara'da da işimiz olmaz"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, SADED'in düzenlendiği Medeniyet Coğrafyamızda Bizi Bekleyen Engeller konulu konferansta önemli açıklamalarda bulundu. Yalçın Topçu, "Halep'ten, Şam'dan Bağdat'tan banane diyemeyiz, Kosova ilgilenmezsek Keçiören'de oturamazsınız." dedi.

Yalçın Topçu, "Şam'da işimiz yoksa, Ankara'da da işimiz olmaz"
10 Aralık 2016 Cumartesi 20:35

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 8 Aralık 2016 tarihinde Stratejik Akıl ve Düşünce Eğitimi Derneği (SADED) konferansında konuştu. SADED tarafından düzenlenen 'Medeniyet Coğrafyamızda Bizi Bekleyen Engeller' konulu konferansta açıklamalarda bulunan Yalçın Topçu, Medeniyet Coğrafyamızdaki meselenin yalnızca Tayyip Erdoğan'ın meselesi olmadığı, devletin ve milletin meselesi olduğunu söyledi. 

Bizim Kızıl Elmamız Başkalarının Medeniyet Birlikteliği Olmasın

Konuşmasının başında Kızıl Elmadan bahseden Yalçın Topçu, öteden bu yana bir davanın olduğunu ifade ederek, "Bizim öteden beri bir hayalimiz var bir davamız var, gücümüzle bu davamız, şu Anadolu toprakları üzerinde kim kendini ne şekilde ben diye ifade ediyor ve bende diye ifadeye başlıyorsa; Ben Türkmenim, Ben Çerkezim, Ben Arabım Ben Kürdüm diyebilsin. Doğduğu yerde doysun. Başı dik, karnı tok olsun; ama biz noktasında Ay Yıldızlı Al Bayrak altında bir büyük Türk Milleti bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti olsun." dedi.



Yalçın Topçu, "Bizim Kızıl Elmamız, Asla ve Kat'a başkalarının medeniyet birlikteliği olmasın. Bizim Kızıl Elmamız, Balkanlar'dan Çin Seddine dilde, işte ve fikirde bir olmuş tüm İslam Birliği olsun. Bizim Kızıl Elmamız kıyamete kadar böyle olacak" şeklinde konuştu. 

Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak bir partili olmak değildir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Erdoğan'ın yanında durmanın bir partili olmanın anlama gelmediğini ifade ederek, "Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durmak, bir partili olmak değildir. Bunu AK Parti 'yi küçümsemek veya AK Partili olmayı küçümsemek adına söylemiyorum. Zaten ben 2011'de aktif siyaseti bıraktım" dedi.

63. hükümetin anayasa gereği kurulduğu ve o hükümette bağımsız bir bakan olduğunu belirten Yalçın Topçu, "İnşallah bundan sonra örneği olmaz" dedi.

Şam'da İşimiz Yoksa, Ankara İşimiz Olmaz



Medeniyet Coğrafyamızda Engeller olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Yalçın Topçu, "Ankara Karabağ, Arakan ile ilgilenmezse rahat oturamayız" açıklamasında bulundu. Yalçın Topçu, "Keşmir'den banane diyemeyiz, Halep'ten, Şam'dan Bağdat'tan banane diyemeyiz, Kosova  ile ilgilenmezsek Keçiören'de oturamazsınız." şeklinde konuştu. 

Sen bu soruyu neden ABD'ye Rusya'ya sormuyorsun?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Şam'da ne işimiz var sözlerine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, "Şam'da işimiz yoksa, Ankara'da da işimiz olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu'na seslenen Yalçın Topçu, 'Sen bu soruyu neden ABD'ye Rusya'ya sormuyorsun?'  diyerek, Kılıçdaroğlu'nun ABD'nin Washington'un güvenliği için, Moskova'nın güvenliği için cevabını alacağını söyledi. Yalçın Topçu, Medeniyet Coğrafyamız'daki Engellerden ziyade içimizde engeller olduğunu da sözlerine ekledi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Benim medeniyet coğrafyamda harita çizilecekse o masada olacağım" sözlerini hatırlatan Yalçın Topçu, bunu ana muhalefetin söylemesi halinde kendilerinin kazanacağını belirtti. 

Medeniyet Coğrafyamızın meselesinin yalnızca Tayyip Erdoğan'ın meselesi olmadığına işaret eden Yalçın Topçu, bunun devletin ve milletin meselesi olduğunu ifade etti.

Yalcin Topcu SADED konferans

FETÖ sadece Ankara'nın mı belası?

FETÖ terör örgütüne yönelik soruşturmalardan bahseden Yalçın Topçu, FETÖ'yü Türkiye'den tamamen temizleyeceklerini ifade etti. FETÖ terör örgütünü kutsayanlara seslenen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, sözlerine şöyle devam etti. 

"Bu FETÖ terör örgütünü kutsayanlar, bunlar sanıyorlar mı ki FETÖ sadece Ankara'nın belası. Ben buradan söylüyorum FETÖ, kendilerini besleyen Washington, Madrid, Paris, Berlin'in de belası. O bizim için tuttukları ateş, birgün kendi ellerini yakacak."
 
Millet parasını yatırarak kazançlı çıkacak

Türkiye'nin kara günlerden geçtiğini ifade eden Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yastık altı birikimlerin ekonomiye aktarılması ile ilgili açıklamalarını hatırlattı. Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanı milletin bundan kazançlı çıkacağını, Başbakan'ın 70 milyar kamu yatırımının 2017 yılında yapılacağını ifade etti. 

Medeniyet Coğrafyamıza çok sık gidip gelelim

Medeniyet Coğrafyamıza çok sık gidip gelinmesi gerektiğini söyleyen Yalçın Topçu, "Medeniyet Coğrafyamıza çok sık gidip gelelim. Mümkünse oradan evlilikleri yapalım. Bu kızlarımız için de geçerli. Bakülü bir delikanlı ile Yozgatlı bir kızımızı evlendirelim, Yozgatlı bir delikanlıyla da Bakülü bir kızımızı evlendirelim. Kosovalı bir kızımız gelsin, Ankaralı bir delikanlımız ile evlensin," diyerek medeniyet coğrafyamızda dilde, işte birlikte olunması gerektiğini ifade etti. 



100'er dolar koysanız Avrupa'yı ABD'yi sallarsınız

Yalçın Topçu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 77 düvele  ve 16 partiye rağmen oy verenler 100 dolar koysa Avrupa'yı da ABD'yi de sallarsınız" sözleriyle konuşmasını bitirdi. 

Medeniyet Coğrafyamızda Bizi Bekleyen Engeller konulu konferans sonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya çiçek taktim edildi. Konferans fotograf çekimi ve selamlaşma sonrasında sona erdi. 



Yalcin Topcu SADED



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.