Yarın okullar tatil mi? 13 Ocak 2017 kar tatili olan illerin listesi

Yurdun iç ve doğusunda etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bazı bölgelerde etkili olacak. Peki hangi illerde okullar tatil edilecek? Sivas, Kayseri, Ankara, Artvin, Gümüşhane, Tokat'ta okullar tatil mi? Son dakika Valilik kar tatili açıklamaları haberimizde.

Yarın okullar tatil mi? 13 Ocak 2017 kar tatili olan illerin listesi
12 Ocak 2017 Perşembe 21:00

Sibirya soğukları tüm yurdu etkisi altına aldı. Geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı bazı bölgelerimizde gece boyunca devam edecek. Binlerce öğrenci okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki hangi illerde okullar tatil olacak? Artvin, Tokat, Sivas ve Kayseri'de okullar tatil mi? Kar tatili ile ilgili son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

13 Ocak 2017 Cuma Hava Durumu


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak yağışların; Marmara'nın doğusu ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), İç Anadolu'da kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde, gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), İç Anadolu'da kuvvetlice (30-50km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile Kütahya, Balıkesir ve Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

13 Ocak Kar Tatili Olan İllerin İsimleri

13 Ocak Cuma günü henüz herhangi bir ilimizde eğitime ara verilmedi. Valilik veya İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılacak açıklamaya güncel olarak haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kaan - 8 yıl önce
Yozgat tatilmi peki
Misafir Avatar
beytullah - 8 yıl önce @kaan
Ankara da 13 ocak günü tatil mi
Avatar
eylül - 8 yıl önce
kayseride okullar tatilmi
Avatar
Osman - 8 yıl önce
Lutfen tatil edin ankara
Avatar
Cemil - 8 yıl önce
Aksaray tatilmiii???
Avatar
aa - 8 yıl önce
niğde tatil mi
Avatar
bahadır - 8 yıl önce
niğde tatilmi
Avatar
Volkan - 8 yıl önce
Abi Yozgat'ta okullar 13 ocak cuma günü tatilmi?
Avatar
Ensar - 8 yıl önce
Ben ozyayla dan nevsehire giden taşımalı ogrenciyim şu an izyaylada kar yagisi var yollar dolu ve hala devam eden karyagi var okullar tatilmi