Yarın okullar tatil mi? 25 Aralık 2018 Salı kar tatili olan illerin listesi

Kar yağışı bu gece etkisini göstermeye başladı. Peki hangi illerimizde okullar tatil olacak? Yarın okullar tatil olacak mı? Ankara, Eskişehir, Uşak, Bolu, Karabük, Zonguldak, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır

Yarın okullar tatil mi? 25 Aralık 2018 Salı kar tatili olan illerin listesi
24 Aralık 2018 Pazartesi 22:40

25 Aralık 2018 Salı okullar tatil mi? MEB ve Valilik kar tatili açıklaması yapıldı mı? Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde kar yağışı akşam saatlerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Ankara'da akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Meteoroloji tahminlerine göre Ankara'da 25 Aralık 2018 Salı okullar tatil olacak mı? Sibirya soğukları tüm yurdu etkisi altına aldı. Geçtiğimiz hafta başlayan kar yağışı bazı bölgelerimizde gece boyunca devam edecek. Binlerce öğrenci okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki hangi illerde okullar tatil olacak? Artvin, Tokat, Sivas ve Kayseri'de okullar tatil mi? Kar tatili ile ilgili son dakika gelişmelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Kar Yağışı Nelerelde Etkili Olacak?

Yaşların yarın (Salı) zamanla Bilecik, Balıkesir'in doğusu, Sakarya'nın güneyi, Kocaeli ve Bursa illerinin yüksekleri, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimleri, Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya, Çorum, Van, Hakkari, Gaziantep, Kilis çevreleri ve Mersin'in batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, yarın (Salı) zamanla Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi beklenen yağışların İstanbul, Yalova, İzmir'in güney ilçeleri, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak; Bilecik, Balıkesir'in doğusu, Sakarya'nın güneyi, Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimleri, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimlerinde, Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve batı, Marmara ile zamanla batı kesimlerde kuzeyli yönlerden orta kuvvette Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların İzmir'in güney ilçeleri, İstanbul, Yalova, Aydın, Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Yaşların yarın (Salı) zamanla Bilecik, Balıkesir'in doğusu, Sakarya'nın güneyi, Kocaeli ve Bursa illerinin yüksekleri, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Bolu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimleri, Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun Güney ve Doğusu, Doğu Karadeniz'in İç Kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Çok bulutlu, Trakya ve İstanbul çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul ve Yalova'da kuvvetli yağmur; Bilecik, Balıkesir’in doğusu, Sakarya'nın güneyi ile Kocaeli ve Bursa'nın yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

BURSA 3°C, 4°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) yükseklerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 4°C, 5°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu, yarın (Salı) karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

İSTANBUL 4°C, 4°C
Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur şeklinde olması beklenen yağışların yarın (Salı) zamanla yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KIRKLARELI 2°C, 3°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, yarın (Salı) zamanla bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların İzmir'in güney ilçeleri ile Aydın ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde, yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri ile Manisa'nın doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR 3°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

IZMIR 12°C, 14°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA 9°C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra doğu ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) akşam saatlerinden itibaren doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

MUĞLA 6°C, 10°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu ve Mersin'in batı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 8°C, 16°C
Çok bulutlu yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra doğu ilçeleri sağanak yağışlı

ANTALYA 11°C, 17°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BURDUR 3°C, 7°C
Çok bulutlu yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

HATAY 5°C, 8°C
Çok bulutlu yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, yarın (Salı) kuzeybatı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, akşam saatlerinden itibaren Çankırı ve Ankara çevrelerinde kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

AKSARAY 3°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA 2°C, 7°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

CANKIRI 1°C, 6°C
Çok bulutlu, yarın (salı) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

ESKISEHIR 2°C, 3°C
Çok bulutlu, yarın (salı) kuvvetli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra kar yağışına dönüşmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerinde zamanla kar şeklinde olması beklenen yağışların Bolu, Kastamonu, Düzce ve Karabük çevreleri ile Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

BARTIN 6°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 0°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

DÜZCE 4°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

ZONGULDAK 5°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 5°C, 12°C
Çok bulutlu, yarın (salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

ARTVİN 0°C, 8°C
Çok bulutlu

SAMSUN 9°C, 10°C
Çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra yağmurlu

TRABZON 6°C, 16°C
Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Van ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesiyle birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ -2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM -11°C, -1°C
Çok bulutlu

IĞDIR -5°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -12°C, -1°C
Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DIYARBAKIR -1°C, 6°C
Çok bulutlu

GAZIANTEP 3°C, 8°C
Çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

SIIRT -2°C, 4°C
Çok bulutlu

ŞANLIURFA 3°C, 10°C
Çok bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Kuzey Ege’de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz’de fırtına; Doğu Karadeniz, Marmara ve Güney Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz’in batısı yağmurlu; Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın sabah saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, yarın sabah saatlerinden sonra kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı gece saatleri ile yarın öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Karadeniz’de 2,0 ila 3,0m, yarın sabah saatlerinde yer yer 40m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu; Rüzgâr: Güneybatı, yarın (Salı) sabah ilk saatlerde kuzeybatı, zamanla kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağışta anında orta.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneybatı, kuzeyinde yarın sabah saatlerinde kuzeybatı, öğle saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), kuzeyinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, kuzeyinde 4,0 ila 5,0m, m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), zamanla 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde batısında 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı, gece ve yarın sabah saatlerinde kuzeyi yer yer kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın öğle saatlerinde Batı Karadeniz’in batısında 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, ilk saatlerde doğusu yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatı, zamanla kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Etiketler; #kar tatili
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.