Yarın Okullar Tatil mi? 7 Ocak 2019 Pazartesi Kar Tatili olan İller

Ankara'da ve diğer illerde Yarın Okullar tatil mi? Kar yağışı sonrasında öğrenciler kar tatilini merak ediyor. Peki Yarın 7 Ocak 2019 Pazartesi hangi illerde okullar tatil olacak? Ankara, İstanbul, Bolu, Düzce, Nevşehir, Ankara, Bingöl, Muş, Ardahan, Kars, Hakkari, Bitlis, İllerin hava durumu ve en güncel gelişmelere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yarın Okullar Tatil mi? 7 Ocak 2019 Pazartesi Kar Tatili olan İller
06 Ocak 2019 Pazar 22:05

Yurdun büyük bir bölümü beyaz örtü ile kaplandı. Hafta sonunda Marmara Bölgesini etkisi altına alan kar yağışı, yurdun orta ve kuzey kesimlerinde de etkisini göstermeye başladı. Yüzbinlerce öğrenci ise okullar tatil mi diye merak ediyor. Peki Yarın okullar tatil olacak mı?  7 Ocak 2019 Pazartesi Ankara, İstanbul, Bolu, Nevşehir, Ankara, Bingöl, Muş, Ardahan, Kars, Hakkari, Bitlis, eğitime ara verilecek mi? İşte detaylar.


Ankara'da Yarın Okullar Tatil Oldu mu?

7 Ocak 2019 Pazartesi gecesinden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor. Peki Ankara'da yarın okullar tatil edilecek mi? Marmara bölgesinde görülen kar fırtınası Ankara'yı vurdu. Yüzbinlerce öğrenci 'Ankara'da okullar tatil mi?' sorusunu soruyor. Ankara Valisi Vasip Şahin'den kar tatili açıklaması geldi mi? Öğrenciler şimdiden okulların tatil olmasını bekliyor ve Şahin'e Twitter üzerinden mesajlar gönderiyor. Ankara ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Ankara'da yarın 7 Ocak 2019 Pazartesi okulların tatil olması bekleniyor. 

Karabük Kar tatili açıklaması 7 Ocak 2019

Karabük'ün Eskipazar, Yenice, Eflani ve Ovacık ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık İlçelerimizde yoğun kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı, ilk, orta ve liselerde Pazartesi günü eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Eskipazar, Eflani, Yenice ve Ovacık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, diyaliz hastası ve engelliler de bir gün idari izinli sayılacaktır. Karabük merkez ve köyleri ile diğer ilçelerimizdeki kar yağışı takip edilmektedir.

Karaman Kar tatili açıklaması 7 Ocak 2019

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İlçe genelinde öğle saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunca ilçede ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.

Bingöl kar tatili açıklaması 7 Ocak 2019

Bingöl’de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde taşımalı eğitime, 4 ilçede ise tüm okullar 1 gün süre ile tatil edildi.

Valilik açıklamasında, “Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezinde taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan öğrencilerimiz ile merkeze bağlı köy okullarımız ve taşıma merkezi okullarımızda, ayrıca Adaklı, Kıği, Yedisu ve Yayladere ilçelerimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarımızda 07.01.2019 Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Uşak Kar tatili açıklaması 7 Ocak 2019

Uşak’ta yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. 

Uşak genelinde dün akşam saatlerinde başlayan ve devam eden kar yağışı nedeniyle Uşak Valiliği, il genelinde (yarın) 7 Ocak 2019 Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Ayrıca eş zamanlı hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olan kamu personelini de bir gün idari izinli sayacak. 

Öte yandan yetkililer kar yağışının ara ara sabah saatlerine kadar süreceğini belirtirken, sabahın ilk ışıklarıyla buzlanma ve don olayının yaşanmasının muhtemel olduğunu belirtti. Bu bağlamda sürücülerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri alması istenildi. 

Bolu 7 Ocak kar tatili açıklaması yapıldı : 

Bolu’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ilk, orta okul ve liselerde yarın eğitime bir gün ara verildi.

Bolu’da gün boyu etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Bolu Valisi Ahmet Ümit, Twitter hesabından yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini duyurdu. Vali Ümit’in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Meteorolojik verilere göre günboyu süren yoğun karyağışı ve geç saatlerde oluşması muhtemel buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak 7 Ocak 2019 Pazartesi günü Bolu genelinde ilk-ortaöğretim ve liselerde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir."

Ayrıca, Pazartesi günü engelli ve hamile kamu personeline 1 gün idari izin verildi.

Çankırı Kar tatili 7 Ocak açıklaması geldi

Çankırı'da il genelindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada yarın merkez ve il genelindeki tüm okullarda kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bir gün tatil kararı alındı.
Ayrıca, hamile ve engelli kamu personelleri 1 gün idari izinli sayılacak.

Kastamonu 7 Ocak 2019 Pazartesi kar tatili ilan edildi.

KASTAMONU'da gün boyu devam eden kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerde, yarın için okullar bir gün tatil edildi.
Kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan, gün boyu etkili olan kar yağışı, beyaza bürüdü. Yağış nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yarın okulların tatil olduğunu açıkladı. Kent merkezi ve bağlı köylerde yarın okulların tatil edildiği belirtildi.

Samsun 7 ocak kar tatili açıklaması geldi.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vezirköprü ilçesinde kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Ayrıca aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacakları aktarıldı.

Çorum Kar tatili 7 Ocak 2019 açıklaması

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çorum'un Sungurlu ilçesi'nde okullar yarın için tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Sungurlu'da temel ve orta öğretim okullarında 7 Ocak 2018 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Kar tatili 7 ocak 2019 açıklaması geldi 

Konya'nın Beyşehir ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İlçe genelinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitime yarın ara verildi. 

Kırıkkale kar tatili haberi geldi 7 ocak 2019 

Kırıkkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 7 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi. 
Kırıkkale Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm resmi ve özel,anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde; özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitimöğretim faaliyetlerine 7 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamuda görevli hamile ve engelli çalışanlar da bu tarihte idari izinli sayılacaktır” denildi. 

7 Ocak 2019 Pazartesi Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Aydın, Muğla, Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Çankırı ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri, Hakkari ve Bitlis çevreleri, Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile akşam geç saatlerde Amasya ve Tokat çevrelerinde yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey,iç ve doğu kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimler Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri, Hakkari ve Bitlis çevreleri, Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile bu akşam geç saatlerde Amasya ve Tokat çevrelerinde yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA -3°C, 2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

ÇANAKKALE -1°C, 4°C

Çok bulutlu

İSTANBUL 0°C, 4°C

Çok bulutlu, bu akşam doğusu karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren il geneli aralıklı kar yağışlı

KIRKLARELI -5°C, 0°C

Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif yağmurlu, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHISAR -7°C, -1°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

IZMIR 2°C, 8°C

Çok bulutlu

MANISA 0°C, 6°C

Çok bulutlu

MUĞLA -5°C, 4°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın kuzey çevrelerinin hafif kar yağışlı, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 4°C, 12°C

Çok bulutlu

ANTALYA 4°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

BURDUR -5°C, 3°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif kar yağışlı

HATAY 5°C, 9°C

Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile bu akşam Çankırı, Ankara ve Konya'nın Ereğli ve Beyşehir ilçesinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKSARAY -4°C, 2°C

Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -6°C, -2°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

CANKIRI -9°C, -2°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ESKISEHIR -5°C, -1°C

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyıları ve Düzce çevreleri ile bu akşam saatlerinde iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde kar, kıyı kesimlerde yağmur zamanla karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BARTIN -2°C, 2°C

Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu

BOLU -6°C, -2°C

Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DÜZCE -3°C, 2°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK 1°C, 4°C

Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların gece saatlerine kadar Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ile zamanla Amasya ve Tokat çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece saatleri ile yarın (Pazartesi) buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AMASYA -1°C, 2°C

Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ARTVİN 6°C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

SAMSUN 2°C, 6°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

TRABZON 8°C, 10°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların Bitlis, Hakkari ve Şırnak'ın doğu çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ 0°C, 4°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

ERZURUM -4°C, -1°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

IĞDIR -2°C, 5°C

Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu

KARS -7°C, -2°C

Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların Diyarbakır'ın kuzeydoğusu ile Siirt'in doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

DIYARBAKIR 2°C, 6°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GAZIANTEP 2°C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

SIIRT 3°C, 6°C

Çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı

ŞANLIURFA 4°C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Doğu Karadeniz’in doğusu ve Doğu Akdeniz’de fırtına, Batı Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de akşam ve sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece ve öğlen saatlerinde kuzeybatıdan, gece ve sabah saatlerinde doğusu batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden doğusu, öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu akşam ve gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinde geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 3,0m, Doğu Karadeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de ilk saatlerde batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde güneybatı, kuzeyi kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu zamanla güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi yağış anında orta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
malllllar - 6 yıl önce
mmcödkkdfkkdkdfffkdrfköıerdrlı