Yeni iade ve ihraç KHK'sı ne zaman yayınlanacak?

FETÖ'ye yönelik soruşturmalar kapsamında kamudan 90 binin üzerinde personel ihraç edildi. Peki yeni iade ve ihraç KHK'sı ne zaman yayınlanacak? İhraç edilenler iade talebi için neler yapmalıdır? Detaylar haberimizde.

Yeni iade ve ihraç KHK'sı ne zaman yayınlanacak?
30 Ocak 2017 Pazartesi 13:55

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik temizlik tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında yuvalanmış FETÖ mensubu kişiler tek tek ihraç ediliyor. 90 binin üzerinde ihraç yaşandı. Yeni KHK ile binlerce kişinin ihraç edileceği söyleniuor. Peki yeni KHK ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar.

FETÖ, PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik soruşturmalar hız kesmeden devam ediyor. 15 Temmuz işgal girişiminin ardından Kamuda 90 bine yakın kişi ihraç edildi.

Son yayımlanan KHK ile ihraç edilenlere mahkeme yolu açıldı. Haksız yere ihraç edildiğini düşünen binlerce kişi mahkemelere başvurdu. Hükümet, ihraç ve iade işlemlerini büyük bir titizlikle sürdürüyor.

Devletin en kritik noktalarına yuvalanan FETÖ'cülerin temizliği sürecek. Hükümet, kamu kurumlarında FETÖ'cü kalmayana kadar ihraçları sürdürmesi bekleniyor. İhbar ve şikayetlerin yanı sıra istihbarattan gelen bilgilerle birlikte yeni KHK'nın daha yayınlanabileceğini söyleniyor.

Yeni KHK'lar ile iadeler olabilir

İhraç edilenlere mahkeme yolunun açıklmasının ardından, binlerce kişi mahkemelere gitti. Yeni KHK ile birlikte ihraç edilenlerden bazılarının iade edilebileceği belirtiliyor.

Yeni KHK ne zaman yayınlanacak?

Hükümetin yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığı yeni KHK'nın, Şubat veya Mart ayında çıkabileceği ifade ediliyor. 


İhraç edilen personeller ne zaman itiraz başvurusunda bulunacak?

23 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'deki 685 sayılı KHK ile ihraç edilen kamu personellerinin ne zaman itiraz başvurusu yapacağı belli değil. Tarih henüz kararlaştırılmadı.

Başvuru tarihinin Başbakanlık tarafından en geç 6 ay içerisinde ilan edilecek. 

Başvuru süresi ve şartları neler?

Komisyon başvuru almaya başladığı tarihten itibaren yeni KHK ile ihraç edilen personeller, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvuru yapması gerekiyor. Eski KHK ile ihraç edilenler ise başvuruların alınmaya başladığı tarihten itibaren 60 gün içinde başvurularını yapabilecek.

İşte başvurunun usulü ve süresiyle ilgili açıklama:

- Komisyona başvurular valilikler aracılığıyla yapılır. Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılanlar ya da ilişiği kesilenler, en son görev yaptıkları kuruma da başvurabilir. Başvuru tarihi, valiliklere veya ilgili kurumlara başvurunun yapıldığı tarih olarak kabul edilir. Valilikler ve ilgili kurumlar kendilerine yapılan başvuruları gecikmeksizin Komisyona iletir. Mükerrer başvurular işleme alınmaz.

- Bu Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yapılan başvurular hakkında 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası hükümleri uygulanmaz.

- Komisyonun başvuru almaya başladığı tarihten önce yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili olarak başvuru alma tarihinden itibaren altmış gün içinde; bu tarihten sonra yürürlüğe konulan kanun hükmünde kararnamelerle ilgili olarak ise Resmi Gazetede yayımlanma tarihinden itibaren altmış gün içinde yapılmayan başvurular işleme alınmaz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
süper - 7 yıl önce
kalemimiz kırılmış işimiz bitmiş, giden gitmiş kalan kalmış,mağdur yok mağrur var. geç gelen adalet adalet değildir, haksızlık karşısında susanda dilsiz şeytandır. ama kimin umurunda herkesler kendine müslüman
Avatar
masumiyet - 7 yıl önce
Bir muslumanbirnuslumanabunlariyaparmianlamadan dinlemeden onlarin suc isleyip islemediklerini dahi bimeden.Eyy Omerin adaleti nerdesin eyy Alinin keskin kilici nerdesin.eyy Abdullahoglu nerdesinn