Yeni KHK çıkacak mı? Başbakan Yardımcısı Canikli'den açıklama

Yeni Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) çıkarılacak mı, hazırlık yapılıyor mu sorularını araştıran ve merak eden vatandaşlar için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklama yaptı. Yeni KHK ne zaman çıkacak? Yeni KHK çıkacak mı?

Yeni KHK çıkacak mı? Başbakan Yardımcısı Canikli'den açıklama
16 Mart 2017 Perşembe 12:15

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamındaki Kanun Hükmündeki Kararnamelere (KHK) bir yenisinin eklenip eklenmeyeceği sorularına Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den yanıt geldi. Peki yeni KHK ne zaman çıkacak? KHK ile birlikte ihraç ve iadeler olacak mı? Nurettin Canikli'nin açıklamasına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Canikli, "Yeni OHAL kararnameleri var ama içeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir kanun hükmünde kararname (KHK) taslak çalışması var" diye konuştu.

Yeni KHK ne zaman yayınlanacak?

Son çıkan KHK ile 686 sayılı KHK ile 4 bin 464 personel ihraç, 17 kişi iade edilmişti.

Yeni KHK üzerinde devleetin yoğun bir şekilde çalıştığı biliniyor. Mağduriyetin önüne geçmek için en ince ayrıntısına kadar çalışan yetkililer yeni KHK'yı hazırlıyor.

İhraç edilen personeller ne zaman itiraz başvurusunda bulunacak?

23 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete'deki 685 sayılı KHK ile ihraç edilen kamu personellerinin ne zaman itiraz başvurusu yapacağı belli değil. Tarih henüz kararlaştırılmadı.

Başvuru tarihinin Başbakanlık tarafından en geç 6 ay içerisinde ilan edilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.