Yeni KHK çıkacak mı? Başbakan Yardımcısı Canikli'den flaş açıklama

Yeni KHK çıkacak mı sorusu her zaman yöneltiliyor. Merakla cevaplanması beklenen soruya Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, cevap verdi. OHAL İnceleme Komisyonu ne zaman kurulacak? Yeni KHK çıkacak mı? Yeni KHK ne zaman çıkacak? OHAL devam edecek mi? İşte Canikli'nin sorulara cevabı...

Yeni KHK çıkacak mı? Başbakan Yardımcısı Canikli'den flaş açıklama
17 Mayıs 2017 Çarşamba 09:55

AK Parti Grup Toplantısı öncesi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin 'OHAL devam edecek mi' sorusuna yönelik Canikli, "Süre bittiğinde tekrar bakacağız. OHAL ilanını gerektiren şartlar devam ediyor mu, devam etmiyor mu? Her süre uzatımı öncesinde değerlendirmeyi yapıyoruz. MGK’da esas değerlendirme yapılıyor" diye cevap verdi. 

OHAL İnceleme Komisyonu ne zaman kurulacağına yönelikte açıklama yapan Canikli şunları söyledi:

"Çok kısa süre içerisinde kurulacak. Çok kısa süre içerisinde çalışmalarına başlayacak.

OHAL olduğu sürece KHK da olur. Son derece doğal. Şu gün, bugün çıkacak demiyoruz. Her zaman çalışmalar var.

İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın damadının tahliyesi

Yetki, süreç belli, yargının kararı. Yargının işlemleri nasıl denetlenir onlar belli. Yargı kararını verirken bizden onay almıyor. Hakim ve savcıların kararına karşı da nasıl bir işlem yapıldığı, kim tarafından soruşturma yapıldığı belli."

Nurettin Canikli'nin açıklamalarına baktığımızda, iade ve ihraç KHK'sının devam edeceğini söyleyebiliriz. Açığa almalar ve tutuklamalar devam ediyor. Bir yandan ise Komisyonun çalışmaları hız kazandı ve iadelerin gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.