Yıldırım'dan FETÖ ihbar dilekçeleri için genelge

Başbakan Binali Yıldırım bir genelge yayımlayarak 'terör örgütü' üyeleriyle ilgili isimsiz ve adressiz ihbar dilekçelerinin işleme konulmaması talimatını verdi.

Yıldırım'dan FETÖ ihbar dilekçeleri için genelge
21 Ekim 2016 Cuma 15:20

Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadeleye destek amacıyla idarelere sunulan dilekçelerin, sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri veya ikametgah adresi bulunmaması halinde incelenmemesi talimatını verdi.

Başbakanlığın İdarelere Verilen Dilekçeler Hakkındaki Genelge Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın imzasını taşıyan genelgede, demokratik katılımı sağlayan araçlardan dilekçe hakkının başta Anayasa ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunda düzenlendiği anımsatıldı. Genelgede, ayrıca Mezkûr Kanununa göre yetkili makamlara verilen dilekçelerde, dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerektiği hatırlatıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun'un 4. maddesindeki dilekçe hakkına ilişkin düzenlemelerde, dilekçelerde sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş yeri ya da ikametgah adresine yer verilmesi zorunluluğunun bulunduğu hatırlatılan genelgede şu şekilde;

''Başbakanlıktan:
  Konu : İdarelere Verilen Dilekçeler Hakkında

    GENELGE
     2016/21


Demokratik katılımı sağlayan araçlardan dilekçe hakkı, başta Anayasamız ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun olmak üzere ilgili mevzuatta düzenlenmiştir. Mezkür Kanunun 4 üncü maddesi uyarınca yetkili makamlara verilen dilekçelerde; dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresinin bulunması gerekmektedir.

Terör örgütleri veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplarla mücadele, idarelere dilekçe verilmek suretiyle de desteklenmektedir.

Ancak bu kapsamda; söz konusu örgüt, yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu iddia edilen kişilere ilişkin olarak idarelere verilen dilekçelerden; sahibinin adı, soyadı ve imzası ile iş veya ikametgah adresini ihtiva etmeyenler incelenmeyecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Binali YILDIRIM 
Başbakan''


15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele kapsamında, özellikle kamuda çalışanlara ilişkin olarak çok sayıda isimsiz ve imzasız dilekçeler verildiği belirtilmiş, bu nedenle terör örgütleriyle ilişkisi olmayan kişilerin mağduriyetlerine de yol açıldığı belirtilmişti.

Başbakanlık Genelgesi ile bu tür dilekçelerin incelenmeyeceği ve işleme alınmayacağı hükmü getirilmiş oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.