YÖK, 5 bin 342 personeli görevden aldı!

Yükseköğretim Kurulu, FETÖ bağlantılı 5 bin 342 personelin görevden alındığını açıkladı.

YÖK, 5 bin 342 personeli görevden aldı!
12 Ağustos 2016 Cuma 14:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), FETÖ bağlantılı 5 bin 342 personeli görevden aldı. 15 Temmuz darbe girişimi halkın desteğiyle bastırıldı. Darbecilere yönelik soruşturmalar devam ederken kamu kurumlarında FETÖ bağlantılı bir çok kişinin görevine son verildi.

YÖK konuya ilişkin yazılı açıklama yaparak 5 bin 342 personelin görevden alındığını açıkladı. Üniversitelerde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan işlemler kapsamında, toplamda 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatıldığını kaydeden YÖK, bunlardan toplamda 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındığı bildirildi.

YÖK açıklamasında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 3 ay süre ile ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) sonrasında Başbakanlığın ilgili kararıyla Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesinde OHAL Komisyonu oluşturulduğunu hatırlattı.

YÖK açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplam 5 bin 247 akademik personele ilişkin işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 4 bin 225 kişi hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde toplam bin 545 idari personele ilişkin işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda bin 117 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Toplamda 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatılmış olup, bunlardan toplamda 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınmıştır. Hukuki çerçeveden ayrılmadan, büyük bir sürat ve titizlikle gerçekleştirilen bu süreçlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Ayrıca YÖK açıklamasında, bu komisyon marifetiyle üniversitelerdeki görevden uzaklaştırmalar ve soruşturmalarla ilgili gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı ve bu süreçlerin yakından takip edildiği belirtildi ve "Yükseköğretim kurumlarında FETÖ/PDY terör şebekesine mensup hiç kimsenin barınmasına asla müsaade edilmeyecektir." denildi.


Etiketler; #yök
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Bu terör örgütüne destek veren ve sempati duyan bütün insanlar memuriyetten çıkarılmalı.