YÖK Başkanı Saraç'tan YÖKDİL sonuçlarına yönelik açıklama

YÖKDİL sınav sonuçlarını bekleyen adaylar için YÖK Başkanı  Yekta Saraç açıklama yaptı.

YÖK Başkanı Saraç'tan YÖKDİL sonuçlarına yönelik açıklama
22 Mart 2017 Çarşamba 11:44

YÖK Başkanı Yekta Saraç yazılı açıklama yaparak YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylara bilgi verdi.

Twitter adresinden yazılı açıklamayı resim ile paylaşan Saraç, "Alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan  Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil  Sınavı'na (YÖKDİL) 100 bine yakın kişinin başvurduğunu ve ilk sınavın 5 Mart'ta başarıyla  gerçekleştirildiğini dile getirdi.

YÖKDİL sınavının talep ve beklentileri karşıladığı için mutlu olduğunu söyleyen Saraç, sınava katkıda bulunan  Ankara ve Anadolu üniversitelerinede teşekkürlerini sundu. 

İşte YÖK Başkanı Saraç'ın YÖKDİL sonuçları ile ilgili açıklaması:

'Yeni YÖK' olarak başlattığımız 'alanan özgü' dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan YÖKDİL'e 100 bine yakın kişi başvurmuş ve ik sınav 5 Mart 2017 tarihinde başarıyla gerçekleştirilmiştir.  

Merkezi sınavlarda mutat olan muhtemel itirazlar için beklenmesi  gereken sürenin bitiminde sonuçlar açıklanacaktır. YÖKDİL Sınavımızın sonuçları  yakın zaman içerisinde merak ve heyecanla bekleyen adaylarımızla paylaşılacaktır.  Bununla birlikte YÖKDİL Sınavının sonuçlarının ilan edilmesine kısa bir süre kala  ham sonuçlara baktığımızda YDS'ye göre başarı oranının ciddi bir şekilde  yükseldiğini görmekteyiz. Bundaki en büyük amil, YÖKDİL'in 'alana özgü' olması ve  'alanın terminolojisi'ni sorgulamasıdır.

Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin önemli bir kısmının ilk kez  yapılan bu sınavdan haberdar olmadıkları için sınava giremedikleri de  öğrenilmiştir. Doktora yapmak isteyen öğrencilerimizin çeşitli vasıtalarla  kurulumuza yoğun bir şekilde ilettikleri YÖKDİL Sınavının ikincisinin yapılması  yönündeki taleplerini ilgili kurullarımızda görüşeceğimizi belirtmek isterim.  Öğrenci ve akademisyen dostu 'Yeni YÖK' olarak yükseköğretimde kalite odaklı  uygulamalara imza atmaya devam edeceğiz.

  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.