YÖK, bu fakültelere gidene maaş gibi burs verecek

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) belli programları kazanan ve kayıt yaptıran üniversite adaylarına büyük miktarda burs verecek.

YÖK, bu fakültelere gidene maaş gibi burs verecek
31 Ağustos 2016 Çarşamba 13:40

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) bu yıl ilk kez ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerine ilk 3 sırada yerleşen ve kayıt yaptıran üniversite öğrencilerine büyük miktarda burs ödeyecek. 

Burs hakkı kazanan öğrencilere aylık 600 lira burs

YÖK 2016- 2017 eğitim öğretim yılında ilk kez ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerinin belli programlarına ilk 3 sırada yerleşen öğrencilerin bursları için değerlendirme raporu oluşturuldu. Bu rapora göre Türkiye'de 49 üniversitede bulunan ziraat, orman ve su ürünleri fakültelerindeki 210 programa yerleşen üniversite adaylarının sayısı 5 bin 747'ye ulaştı. Burs hakkını elde eden üniversite öğrencilerine bu eğitim yılında aylık 600 lira verilecek. Her eğitim yılında tekrardan belirlenecek.

Genel not ortalaması 2.5'in altına düşmeyecek

Bursu kazanan öğrencilerin bursları öğrenim süreleri boyunca genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla verilmeye devam edilecek. 

615 üniversite öğrencisine bu burs verilecek

Belli programlara yerleşen 615 adaydan ilk tercihi ile yerleşen aday sayısı yüzde 48'lik oranla 296 olurken ilk üç tercihi ile yerleşenler yüzde 70'lik oran ile 430, ilk beş tercihine yerleşen aday sayısı yüzde 78'lik oranla 484 oldu.

YÖK'ün raporu:

"İlgili programlara üst sıradan yerleşen adayların puanları analiz edildiğinde, birçok mühendislik programını tercih edebilecekken bu programları tercih etmeleri YÖK bursunun başarısını göstermekte olup, bu uygulama Türkiye'nin kalkınma odaklı gelişimi açısından olumlu ve önemli bir gelişmedir.

Bu durum, yeni YÖK'ün son 1,5 yıldır politika olarak belirlediği ve uyguladığı, akademik camia ve toplumun ilgili paydaşları tarafından da kabul gören kalite odaklı taban puan uygulamasının bir sonucudur.

Başlatılan bu sürecin etkisi gelecek yıllarda daha da belirgin olacaktır."


Etiketler; #yök
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Yeniden mi okusak?