YPG Fırat'ın batısına geçemeyecek!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkan Operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, DAEŞ'in bölgeden kaçtığını, YPG'nin de Fırat'ın batısına geçemeyeceğini ifade etti.

YPG Fırat'ın batısına geçemeyecek!
29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:15

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı oerasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. DAEŞ ve YPG terör örgütününn Fırat'ın batısından temizleme operasyonu ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, DAEŞ'in kaçtığını ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, PYD terör örgütünün de Fırat'ın batısına geçtiği taktirde hedef olacağını sözlerine ekledi.

Fırat Kalkan operasyonunun amacının DAEŞ'in bölgeden temizlenmesi olduğunu ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, sadece havadan operasyon ile DAEŞ'in temizlenemeyeceğinin altını çizdi. 5-6 ülke işbirliği içerisinde DAEŞ'e operasyon yapsaydı, şuan DAEŞ diye bir örgütün olmayacağını sözlerine ekledi. 

PYD terör örgütünün bölgede etnik temizlik yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, YPG teröristlerinin kendisi gibi düşünmeyen kürtleri göçe zorladığını söyledi. Çavuşoğlu, YPG'nin Fırat'ın batısına geçemeyeceğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.