Kimlik bilgilerinin internette sızdırılmasıyla ilgili Bilişim Suçlarını Soruşturma Bürosunun başlattığı soruşturmada, Savcılık tarafından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ayrı ayrı yazı göndererek talep edilen bilgi geldi.
Kimlik bilgilerinin internette sızdırılmasıyla ilgili Bilişim Suçlarını Soruşturma Bürosunun başlattığı soruşturmada, Savcılık tarafından Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ve İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ayrı ayrı yazı göndererek bilgi talep edildi.
3 Nisan Pazar günü, 49 milyon 611 bin 709 Türkiye vatandaşının tüm kimlik bilgilerinin internete sızdırılmasıyla ilgili soruşturma için YSK'dan cevap geldi. Başsavcılığa gönderilen yazıda, YSK, kimlik bilgilerini 12 siyasi partiyle paylaştıklarını bildirdi. Bu 12 parti arasında AK Parti, CHP, MHP, TKP (Türkiye Komünist Partisi) ve HADEP'in (Halkın Demokrasi Partisi) de yer aldığı belirtildi.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de Başsavcılığa gönderdiği cevapta, "Kimlik bilgilerine tüm nüfus müdürlüklerindeki müdür ve müdür yardımcılarının ulaşma yetkisi bulunuyor" denildi. Türkiye'deki nüfus müdürlüklerinin sayısının yaklaşık bin civarında olduğu, buralarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarının sayısının ise 2 bin 500 civarında olduğu öğrenildi. Savcılık, YSK'nın bildirdiği 12 partiye yazı yazarak, söz konusu bilgilere parti içerisinde kimlerin erişim yetkisinin olduğunu ve bu bilgilerin kimlerle paylaşıldığının bildirilmesini talep edecek.
Romanya'dan kimlik bilgilerinin paylaşıldığını Bilişim uzmanları tespit etmişti. Cevabın kısa sürede gelmesi için Emniyet İnterpol Dairesi Başkanlığı devreye girmesine rağmen Romanya'dan cevap daha gelmedi.