Yüksekdağ'dan skandal PKK açıklaması

Terör örgütü propagandası yapması nedeniyle yargılanan ​HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP ile PKK arasında bağlantının olmaması nedeniyle çarpıcı açıklamaları iddianamede yer aldı.

Yüksekdağ'dan skandal PKK açıklaması
25 Ekim 2016 Salı 21:57

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın terör örgütü propagandası yapması nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede Yüksekdağ'ın PKK savunmalarına yer verildi.

8 Ağustos 2015'teki Almanya ziyaretinde Deutsche Welle'ye röportaj veren ve röportajında "terör örgütünün  propagandası" yaptığı gerekçesiyle yargılanmaya başlayan Yüksekdağ, röportajdaki "Kürt kökenli politikacılar  tarafından kurulan HDP'nin, PKK ile bağı olduğu söyleniyor. Buna ne dersiniz?"  sorusa karşılık "PKK bir halk  özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir  örgüttür. Bizler PKK'nın bu hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri  onaylamıyoruz. Ancak şunu da kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör  değildir." sözleri söylediği belirtildi.


Etiketler; #PKK #hdp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.