Yunanistan SYRIZA Dedi

Radikal sol çatı partisi SYRIZA Yunanistan seçimlerini ikinci kez kazandı.

Yunanistan SYRIZA Dedi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yunanistan kreditörlerin isteklerinin oylandığı bir seçim dönemini daha geride bıraktı. Seçimin en güçlü iki rakibinin istekleri yürütmek için yarıştığı seçimde radikal sol çatı partisi olan SYRIZA bir miktrar oy kaybına rağmen hükumeti kurma görevi aldı.

Açıklanan seçim sonuçlarına göre küçük ortağı ile birlikte iktidar olma hakkı kazanan Alexis Tsipras halkına teşekkür etti. Tsipras değişim vaadiyle iktidara gelmiş, kreditörlerle yaptığı çetin pazarlıklar dikkatleri üstüne çekmişti.

Ekonomik anlamda yıkılan Yunanistan'ı kurtarmayan Avrupa'ya sık sık birlikte batma anlamına gelen tehditler savuran Tsipras bu taleplerinin önemli bir kısmını da karşılayan bir siyasi zekaya sahip. Tsipras'ın en son faaliyeti mültecilere kapı açmayan Avrupa'ya Schengen tehdidinde bulunmak oldu. Schengen vizesini tüm sığınmacılara verme tehdidinden bulunan Tsipras, acilen destek istedi. Avrupa da buna karşılık Schengen uygulamasını askıya aldı.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.