Yurt dışına giriş çıkışlarda yeni dönem başlıyor!

İçişleri Bakanlığının gönderdiği genelge ile artık tüm sınır kapılarından ve havalimanlarından giriş çıkış yapan yerli ve yabancı yolcuların pasaportlarına damga vurulma zorunluluğu getirildi.

Yurt dışına giriş çıkışlarda yeni dönem başlıyor!
14 Nisan 2017 Cuma 16:59

Yurt dışına gidecek vatandaşlar dikkat. Giriş ve çıkışlarda yeni uygulamalar getirildi. Pasaportlarda mühür vurulması zorunlu hale getirildi.

İçişleri Bakanlığı 10 Nisan 2017 günü tüm sınır kapılarına ve havalimanlarına genelge göndererek, istisnasız bu sınır kapılarından ve havalimanlarından giriş çıkış yapan tüm yolcuların pasaportlarına giriş çıkış mührünün vurulması zorunluluğunu getirdi.

Daha önce sadece 20-40 yaş arası yolculara uygulanıyordu

Daha önceki uygulamada, sadece sınır kapılarından giriş çıkış yapan 20 ile 40 yaş arası askerlik yaptığını belgeleyemeyen Türk vatandaşı erkek yolcuların pasaportlarına mühür zorunluluğu vardı. Kadın vatandaşların ise hiç damga zorunluluğu yoktu ancak isterlerse pasaportlarına damga vuruluyordu. Yeni uygulama ile artık istisnasız tüm yolcuların pasaportlarına mühür vurulacak.

Pilot ve hosteslerde bu uygulamaya tabi olacak

Uygulama yürürülüğe girmeden önce, Pilotlar, Kabin Memurları, görev kartı ile yurt dışına çıkarken, yeni genelgeden sonra onlar da pasaport kullanacak ve giriş çıkış mührü pasaportlarına vurulacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.