Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kimlerden oluşuyor?

Yurtta Sulh Konseyinde kimler yer alıyor. 15 Temmuz Kanlı Darbe girişimini organize eden Yurtta Sulh konseyinde TSK ve sivil olarak kimler bulunuyor?

Yurtta Sulh Konseyi üyeleri kimlerden oluşuyor?
08 Aralık 2016 Perşembe 10:20

15 Temmuz 2016  Kanlı Darbe girişimini yöneten konsey Yurtta Sulh Konseyi'nde kimler olduğu tam anlamıyla netleşmedi. Devlet, konseyde yer alan cuntacı ve FETÖ'cüleri tek tek tespit etmeye başladı. Peki Yurtta Sulh Konseyinde kimler yer alıyor?

Darbe girişimini kontrol ettiği belirtilen Yurtta Sulh Konseyi'nin beyin takımı TSK içerisinde bulunan FETÖ'cü rütbelilerden oluşturulduğu belirtildi. TSK üst yönetiminde görev alan en az 30 tuğgeneral ve albayın cunta içinde yer aldığı ifade edildi.

Konsey içerisinde ise, kanlı darbe girişimi sonrasından TSK'dan ihraç edilen ve tutuklanan eski Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün ismi diğer komutanlara göre bir adım öne çıkıyor. Konseyde, üst düzey komutanlar Ömer Faruk Harmancık, Hamza Koçyiğit, İrfan Arabacı, Hava Tümgeneral Gökhen Şahin Sönmezateş, Jandarma Tuğgeneral FARUK BAL, Salih Ulusoy, Sadık Kalyoncu gibi isimlerin bulunduğu öğrenildi.

Yurtta Sulh Konseyindeki sivil kanadın ise darbe gecesi Akıncı Üssü'nde yakalanıp serbest bırakılan FETÖ'nün imamı Adil Öksüz ile birlikte Nurettin Oruç, Kemal Batmaz, Harun Biniş'in, olduğu ifade ediliyor. Bu FETÖ'cülerin, TSK içerisinde yuvalanmış darbeciler ile Gülen arasında iletişim kurmakla görevli olduğu ifade ediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.