"Yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum''

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, AKP Grup Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum.'' dedi.

"Yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum''
02 Mayıs 2017 Salı 14:59

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'yle 27 Ağustos 2014'te partisine veda eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasa değişikliğinin ardından AK Parti'ye 979 gün sonra yeniden üye olarak dönüyor. Erdoğan, üyelik beyannamesini doldurarak Ak Parti'ye üye oldu.

10 Ağustos 2014'te halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014'te yapılan AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi ile genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisine veda etmişti. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasında yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye üye olması nedeniyle düzenlenen törende kürsüye gelirken gözyaşlarını tutamadı. Yıldırım, AK Parti'ye yeniden üye olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı genel başkan adayı olarak göstereceğini açıkladı. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

''Özlemek sabretmektir. Yılları saatleri izlemektir. Gelecekse beklenilen beklemek güzeldir. İşte beklenen an. Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız bugün Ak partiye yeniden dönüyor. Bize bu yolu açan aziz milletime huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Milletin adamı AK Partiye milletin tasvibi ile bugün dönüyor. Cumhurbaşkanımızı yeniden aramızda görmekten grup olarak duyduğumuz mutluluğu ifade etmek isterim. Kendi kurduğunuz yuvanıza hoş geldiniz. 21 Mayıs'ta Olağanüstü Kongre yapmaya karar verdik. Yeni bir heyecan, yeni bir ümit ve yeni bir başlangıçla Cumhurbaşkanımızı Genel Başkan adayı olarak teklif edeceğiz. 979 günlük hasret, vuslata dönüşüyor. Millete daha güzel hizmetler yapacağız. Başımız dik, alnımız ak olmaya devam edecek.''dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

''27 Ağustos 2014 tarihinde milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı görevine seçilmem sebebiyle ayrılmak zorunda kaldığım, kurucusu olduğum partime, yuvama, sevdama, aşkıma bugün yeniden dönüyorum. Milletimiz adına hizmetkarlığını üstlendiğimiz bu kutlu yürüyüşü inşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte daha güçlü sürdüreceğiz. Biz yola milletimizle birlikte çıktık. Bugüne kadar hangi sorunun üstesinden gelebilmişsek milletimizin duası sayesinde gelebilmişizdir. Yeri geldi biz gövdemizi siper ettik, yeri geldi milletimiz bizim için gövdesini siper etti.

80 milyonun tamamı birinci sınıf vatandaştır. Biz bu samimiyet ve gayretle çalıştıkça, milletimizden gereken karşılığı göreceğimize inanıyoruz. Artık yükümüz daha ağırdır.

Askerimizle, polisimizle, korucularımızla verdiğimiz mücadeleyle bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara biiznillah gömdük. Suriye'den sınırlarımıza yönelen tehtitleri tamamen kaldırmak için de hazırlıklarda son aşamaya geldik.

Fırat Kalkanı Harekatı, TSK'nın başarılarla dolu, istihbarat teşkilatımızın başarılarla dolu bir sürecidir. DEAŞ ortadan defedilmiştir. Ardından Rai, Bab, Dadık'tan DEAŞ atılmıştır ve sırada Münbiç ve Rakka var. Burada hedef başta Amerika olmak üzere koalisyon ile, ne yaparız? Temenni ederim ki oradan hayırlı bir netice ile döneriz. 16'sında da Amerika ziyaretim var. Buralardan yeni bir süreci başlatabilirsek inşallah Suriye'de yeni bir dönemin adımları atılmış olur. Bir de FETÖ'nün, PKK, DEAŞ'ın ortak amaçlarına karşı biz ulusal ve uluslararası bazda ne yapacağız. Amaç bu ülkeyi bölmektir. Buna karşı biz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyoruz. Bu 4 temel ilke bizim için çok önemli.

Yüzde 51.4 bir AK Parti oyu değildir. Yüzde 48.6 da bir CHP oyu değildir. Kimse kimseyi aldatmasın. Önümüzde yerel seçimler var Parlemento ve Başkanlık seçimi var. Orada her şey daha net ortaya çıkacaktır. Artık 16 Nisan geride kalmıştır. Bundan sonra planlarımızı 2019 seçimlerine göre yapmak zorundayız. Bizim hiçbir terör örgütüne karşı müsamaha gösterme hakkımız yoktur. Bu ülkenin tek bir kuruşunu dahi çarçur etme hakkımız yoktur.

Hiçbir şeyi hesap etmeden çıktığımız yol bizi buraya getirdi. Bu partiye sırtını çeviren kimse iflah olmadı. Saflarımızı daha da sıklaştırarak yolumuza devam edeceğiz. Olağanüstü kongre sürecini fırsat bilerek güçlenmeyi kararlı şekilde sürdürmeliyiz. Yolumuz uzun, vazifemiz ağırdır. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin. Mevlam bize güç, kuvvet versin. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim etsin.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.