Zorunlu trafik sigortası primlerine inceleme

Rekabet Kurulu, kamuoyunda artan yoğun şikayetler nedeniyle zorunlu trafik sigortası primlerine yeni düzenleme getirmek için kolları sıvadı.

Zorunlu trafik sigortası primlerine inceleme
02 Şubat 2016 Salı 12:12

Rekabet Kurulu, zamlardan sonra artan ve şikayetlere yol açan trafik sigortası prim fiyatları için araştırmalara başladı. Sigorta şirketlerinde prim fiyatlarını rekabeti bozacak şekilde birlikte belirleyip belirlemediklerini ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Kurul "ön araştırma" yapma kararı aldı.

Son zamanlarda zorunlu sigorta primlerinde görülen yüksek artışlar ve kamuoyunun yoğun şikayetleri Rekabet Kurulunun gözünden kaçmadı.  Kurul gündeminde yer alan, zorunlu trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin birlikte fiyat artışları yapmak suretiyle rekabeti bozucu, kısıtlayıcı anlaşma ve/veya uyumlu eylem içinde oldukları iddiaları üzerine, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 40'ıncı maddesinin birinci fıkrası gereğince ön araştırma yapılmasına karar verdi.

Söz konusu madde uyarınca Kurul, yapılan başvurular doğrultusunda soruşturma açılmasına gerek olup olmadığının tespiti için ön araştırma yapılmasına karar verdi. Alınan bu kararla birlikte Kurul Başkanı, meslek personeli uzmanlardan bir ya da birkaçını raportör olarak görevlendirdi. Ön araştırma yapmakla görevlendirilen raportör 30 gün içinde elde ettiği bilgileri, her türlü delilleri ve konu hakkındaki görüşlerini Rekabet Kurulu'na yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. 

Rekabet Kurumu yetkilileri, ön araştırma sürecinin halen devam ettiğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.