Elçi'yi vuran mermi çekirdeği kayıp

Tahir Elçi süikastinde Elçi'nin vücudana giren mermilerin otopsi sonrasında kaybolduğu ortaya çıktı.

Elçi'yi vuran mermi çekirdeği kayıp
30 Kasım 2015 Pazartesi 08:34

 Diyarbakır'daki bir terör saldırısında öldürüldüğü anlaşılan Tahir Elçi için yürütülen soruşturma devam ediyor. Olay yerinde Tahir Elçi'nin yanında blunan silahın polisi öldüren silahla aynı olduğu ortaya çıkarken soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

Elçi'yi vuran mermi çekirdeğininin otopsi sonrasında kaybolduğu belirtilirken olayın en önemli delili sayılan çekirdeğin kim ya da kimler tarafından alındığı araştırılıyor. Olayı soruşturan Mülkiye müfettişleri ve savcılara düzenlenen saldırılar dolayısıyla da geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Habertürk'ün haberine göre İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen 2'si polis, 2'si mülkiye başmüfettişi olmak üzere 4 müfettiş de çalışma başlattı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında da bir kriz masası oluşturuldu. Tahir Elçi'nin vurulduğu sırada olaya tanık olan gazetecilerle esnafın ifadeleri alınırken MOBESE kayıtları, gazetecilerin çektiği fotoğraflar ve vatandaşların cep telefonlarıyla çektiği görüntüler tek tek inceleniyor. Soruşturmada saldırıya katılan 2 teröristlerden birinin Mahsum Gürkan olduğu belirlenirken diğer teröristin kimliğinin tespit edilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: Haber Türk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.