750 bin taşerona kadro verilmesinde 3 seçenek!

750 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesinin ele alındığı son Bakanlar Kurulu toplantısında 3 seçenek üzerinde yoğunlaşıldı. İşte detaylar...

750 bin taşerona kadro verilmesinde 3 seçenek!
18 Kasım 2016 Cuma 09:26

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik çalışmalarda yeni bir gelişme yaşandı. Son Bakanlar Kurulu toplantısında 750 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesi çalışmaları da masaya yatırıldı. 

Hükümetin vaat ettiği 750 bin taşeronun kadroya alınmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor. Konuya ilişkin çalışmalar son Bakanlar Kurulu toplantısında da ele alındı. Toplantıdan henüz net bir karar çıkmasa da bakanlar 3 alternatif üzerinde yoğunlaştı. Ancak son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

3 seçenek üzerinde yoğunlaşıldı

İlk seçenek, kamuda, asıl işleri yapanların kadroya alınması. Bu olursa yardımcı işlerde taşeronluk sürecek.

İkinci seçenek taşeron çalışanlara, özel statülü bir sözleşme yapılması.

Üçüncü seçenek ise taşeron çalışanın 2017’de hayata geçecek olan Kamu Personel Rejimi’ne dahil edilmesi. Bu gerçekleşirse kamuda performans değerlendirme sistemi olacak. Ayrıca bakanların çoğu üçüncü seçenekte fikir birliğine sahip.

Bakanlar Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar olduğunu söyledi. Müezzinoğlu, “1 Ocak itibarıyla kıdem tazminatına geçilecek diye bir düzenleme yok. Kıdem tazminatı fonunun kurulmasıyla ilgili çalışmalar var. 41 yıllık bir konu. 2017’de çözebilirsek, 41 kere maşallah demeyi arzu ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kadir - 7 yıl önce
zavalllı taşeron olarak çalışanlar sizde inandınız bu kadro olayına. daha çok beklersiniz