Taşerona kadro düzenlemesinde 720 bin taşeron kadroya geçecek mi? Naci Ağbal açıkladı

Maliye Bakanı Naci Ağbal NTV televizyonunda teşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili soruları cevapladı. Kamuda çalışan 720 bin taşeronun kadroya geçirilmesi ile ilgili soruya Bakan Naci Ağbal cevap verdi. Peki kamuda çalışan 720 bin taşeron kadroya geçecek mi?

Taşerona kadro düzenlemesinde 720 bin taşeron kadroya geçecek mi? Naci Ağbal açıkladı
24 Mart 2016 Perşembe 10:40

 Maliye Bakanı Naci Ağbal taşerona kadro ile ilgili merak edilen soruları NTV yayında cevapladı. Taşerona kadro düzenlemesine göre kamuda çalışan 720 taşeron işçinin kadroya geçirilmesiyle ilgili açıklama bulunan Ağbal, konu ile ilgili bakanlar kurulu çalışması yaptıklarını söyledi. Kamuda asıl işlerde ve yan işlerde çalışan işçilerin kamuda kadroya geçeceğini ifade eden Naci Ağbal, kadroya geçen taşeronların personel statülerinin ne olacağını açıkladı.

720 bin taşeronun tamamı kadroya geçecek mi 

Maliye Bakanlığı olarak kamuda çalışan işçiler hakkında bakanlar kurulu çalışması yaptılarını ifade eden Naci Ağbal, kamuda çalışan taşeron sayısını belirlediklerini söyledi. Şuan ifade edilen 720 bin taşeron sayısının kurumlardan alınan verilere göre söylendiğini belirten Ağbal, kanuni düzenlemenin bu personeli kapsadığını açıkladı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde kamuda çalışan taşeronların kadroya alınacağını açıkladıklarını belirten Maliye Bakanı, bunu genişleterek yardımcı işlerde çalışan işçilerinde kamuya geçirileceğini söyledi.

Kadroya geçen işçinin statüsü ne olacak?

Kamuda istihtam edilecek taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsünde olacağını ifade eden Ağbal, yeni bir statü getirdiklerini söyledi. Bu saatten sonra kamuda ihtiyaç duyulan alanlarada yeni bir sözleşmeli personel statüsü olacağını vurgulayan Naci Ağbal, geleceğe yönelik bir sistem kurduklarını söyledi. Kamuda bulunan tüm taşeronların kadroya geçeceğini söyleyen Ağbal, kadroya geçenlerin statüsü özel sözleşmeli personel olacağını sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yasal düzenleme yapılacak mı?

Konuyla ilgili yeni bir yasal düzenleme gerektiğini ifade eden Ağbal, yeni ihdas edilen sözleşmeli personel statüsünün kapsamını, haklarını ve birçok özelliğini düzenleyeceklerini söyledi. 4-5 maddelik düzenleme yapılması gerektiğini belirterek, kamuda güvenlik ve temizlik hizmetine ihale alınığ hizmet alımı yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu ihtiyacın sözleşmeli personel pozisyonundan karşılanmasını sözlerine ekledi. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adil - 8 yıl önce
ne taşeronmuş beee. oyala oyala nereye kadar
Avatar
Sellektör - 8 yıl önce
Kadro böyle olmaz 1300 maaş