Taşerona kadro geliyor mu, Taşeron kadroya geçiş süreci nasıl olacak?

Referandum öncesinde taşerona kadro verilecek mi? Peki taşerona kadro son dakika haberleri merak ediliyor. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuştan taşerona kadro açıklaması geldi. Yüzbinlerce taşeron kadroya geçme hayaliyle yaşıyor. Peki kadroya geçiş nasıl olacak?

Taşerona kadro geliyor mu, Taşeron kadroya geçiş süreci nasıl olacak?
28 Ocak 2017 Cumartesi 11:30

Taşerona kadro büyük bir merakla bekleniyor. Yüzbinlerce taşeron, kadroya geçmek için hükümetten bir adım bekliyor. Peki taşerona kadro ne zaman verilecek, kadroya geçiş süreci nasıl olacak? Taşeronlar hükümetten gelecek müjdeli haberi sabırsızlıkla bekliyor. Referandum öncesinde Hükümetin taşeron konusunda önemli bir adım atması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a taşerona kadro açıklaması haberimizde. 

Kamu çalışanı reformu önceliğimiz

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kamu çalışanı reformu önceliğimiz. Türkiye'nin en temel sorunlarından biri. Önümüzdeki 1-2 sene içerisinde yapılırsa Türkiye muasır medeniyetler seviyesine çıkacaktır. Liyakatı da değerlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Devlete girmek isteyenlere neden dediğimizde, garanti, güvencesi yüksek ve rahat deniliyor. Ama garanti ve güvencede olması gereken aslında 80 milyon. Kamuda çok başarılı olanları özel sektör hemen alır. Kamuda çok başarılı olmanın yolunu da açmalıyız teşvik etmeliyiz. Mevzu sadece güvence ve rahatlıksa muasır medeniyetler seviyesine çıkamayız." şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş'tan taşeron açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, taşerona kadro konusunda açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Taşeron ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu konu netleştiğinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Emeklilere promosyon hakkında ise özel bankalar ile görüşmelerimiz devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Referandumdan önce müjdeli haber gelebilir?

Hükümet referandumdan önce taşerona kadro ile ilgili önemli bir adım atabilir. Asıl işi yapan taşeronların kadroya alınacağı daha önceden belirtilmişti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, taşeronların farklı pozisyonlarda çalıştırıldığını ifade ederek, "Türkiye'de hem özel sektörde, hem de kamuda taşeron olarak çalışan çok sayıda vatandaş var. Bunların bir kısmı asıl işi yaparken, bir kısmı ise yardımcı işi gerçekleştiriyor. Ancak hangi pozisyonda görevlendirilmiş olsa da, taşeron işçiler genellikle yardımcı işi yapıyormuş gibi gösteriliyor." dedi.

 Taşeronlar nasıl kadroya geçecek?

- Kamuya alınacak personelin 12 ay boyunca görev yapıyor olması şartı aranacak. 3, 6 ay gibi geçici hizmetler kapsamında çalıştırılan personel kanun kapsamına girmeyecek.

- Kamuya geçişte kişinin mesleği ve kamu hizmetini yapabilmesi için gerekli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemeye yönelik sınav yapılacak. Sınavın ayrıntıları tasarıda belirlenecek.

- Taşeron işçiler atanmaları halinde geçmişe dönük hak talebinde bulunamayacak.

- Belediye ve il özel idarelerinde kapsama dahil olacak taşeron personel, bu kurumların şirketlerinde istihdam edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MURAT ATİK - 7 yıl önce
TAŞERONA KADRO YALAN REFANDURUM DAN SONRA YANİ OY TUZAGI ASLA OY HAYIR
Avatar
murat atik - 7 yıl önce
taşeron işçilere kadro hikaye seç refendurumda oy almak için yalan biz emekçiler oyumuz hayır
Avatar
Mesut - 7 yıl önce
Yeter insanlarla dalga geçtiğiniz.. Hiçmi utanmanız kalmadı.. Hiçmi kul hakkından korkmuyorsunuz.. Birde utanmadan özel sözleşmeli perasonel diyorsunuz.. Özel sözleşmeli perasonelin hakları su ankinden daha kötü.. Özel sözleşmeli demek firmaların yiyeceği parayıda artık milletvekilleri yiyecek demek.. Haram olsun sizlere verilen oylar..
Avatar
Volkan - 7 yıl önce
Hayırlı olsun