Taşerona kadro sınavları nasıl olacak? Naci Ağbal açıkladı

Maliye Bakanı çıktığı bir televizyon programında her kurumun kadroya alınacak taşeron işçilerine kendi sınavlarını yapacağını açıkladı. Peki taşerona kadro yasasına göre kurumlar nasıl sınav yapacak?

Taşerona kadro sınavları nasıl olacak? Naci Ağbal açıkladı
24 Mart 2016 Perşembe 09:15

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı bir televizyon programında taşerona kadro ile ilgili soruları yanıtladı. Bakan Ağbal, kurumların kadroya geçireceği taşeron işçilere kendi sınavlarını yapacağını belirtti. 


Taşerona kadroda her kurum kendi sınavını mı yapacak?


Taşerona kadro meselesinde sınavın nasıl olacağı sorusuna cevap veren Ağbal, her kurumun kendi sınavını kendi yapacağını söyledi. Kurumların birbirinden farklı olduğunu ifade eden Maliye Bakanı, "Burada çok farklı kurumlar var. Sağlık Bakanlığı büyük ölçüde sağlık personelinin çalıştığı bir kurum. Biz burada sınavla ilgili kurumlar kendi bünyelerinde yazılı veya sözlü sınav yapabilirler buna imkan sağlıyoruz." dedi. Kurumların ister ÖSYM isterlerse de Milli Eğitim Bakanlığı'na sınav yaptırabileceklerini ifade ederek, her kurumun kendi özelliğine göre bir sınav sisteminin olacağını söyledi.

Kurum kadroya alım işlemini nasıl gerçekleştirecek?


Taşerona kadro sınavının nihai bir sınav mı olacak sorusuna Naci Ağbal, taşeron işçilerin yasal düzenleme çerçevesinde müracaatlarını kendi çalıştığı kurumlara yapacağını söyledi. İlgili kurumun maliye bakanlığı ve devlet personel başkanlığına müracaat edeceklerini ifade eden ağbal, kurumların ihdas edilecek pozisyon hakkında bilgi ve taşeron yasası şartlarına uygun olarak düşündükleri kişilerin bilgi ve belgelerini bu kurumlara göndermeleri gerekecek. Bakan Naci Ağbal, "Kurumlar kendilerine yapılan müracaatları yasa çerçevesinde değerlendirecekler gerekli bilgi ve belgeyi toplayacaklar. Bir taraftan da o kamu idaresinde ihtiyaç olarak sayı olarak bunu belirleyecekler. Daha sonra maliye bakanlığına, devlet personel başkanlığına bu defa kurumlar müracaatta bulunacak. Hem ihdas edilecek pozisyon sayılarına ilişkin talepte bulunacaklar hem de geçiş için yasadaki şartları taşıdığını düşündükleri, bilgisini ve belgesini alıp bu kişi hak sahibidir kamuya geçebilir dedikleri kişiler için bilgileri gönderecekler. Bu bilgiler üzerine maliye bakanlığı, devlet personel başkanlığı yasadaki gereken şartların taşınıp taşınmadığını, ihdas edilmesi gereken pozisyon sayılarını belirleyecek. Daha sonra kurum düzeyinde bir vize işlemi yapacağız. Üniversite hastanesinde kaç kişi istihdam edilmesi gerekiyor talep neyse ona göre hem sayı hem de isim vizesi yapacağız. Ama burada bir sonraki aşamada kurum hak sahibi olan bu kişileri sınava tabi tutacak. Maliye bakanlığının verdiği pozisyon sayısı belli olduktan sonra bu sınav süreci işleyecek. O sınavı geçen arkadaşlarımızda pozisyonlara atanabilecekler."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.