15 Temmuz Anlaşılmadan Yeni Türkiye Anlaşılamaz!...


Şenol Metin

Şenol Metin

11 Nisan 2017, 21:19

Eğitimciler Birliği Sendikası Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin,  Akören KYK Yurdunda öğrenciler ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

 ‘15 Temmuzdan 16 Nisan Referandumu sürecinde Yeni Türkiye ve Yeni Türkiye’nin  inşasında  Gençliğin Rolü ve’ başlıklı sunumunda Şenol Metin;

‘Nisanda oylayacağımız Referandumu, bürokratik elitler ile millet arasındaki iktidar mücadelesinin bir parçası olarak okumak lazım. Referandumu 15 Temmuzdan ayrı düşünmek mümkün değildir. 15 Temmuzda meydanlarda verilen destansı mücadele, Referandum ile  hukuki bir forma kavuşturarak bir devlet sistemi haline getirebilecektir.. Konuşmasının devamında ‘15 Temmuzun gerçek kahramanı gençlerdir. Vatan sevgisinin imandan bir parça olduğuna dair teslimiyetin, vukufiyetin testini gençlerimiz başarı ile vermiştir. ’ dedi.

15 Temmuz slayt gösterisinin ardından konuşmasında; ‘15 Temmuz ihanetinin ardında Telaviv’den emir alan bir Türkiye tahayyülünün bulunduğunu ifade eden Başkan Şenol Metin, 15 Temmuz ihanetinin başarıya ulaşamamasında Anadolu irfanının reflekslerinin belirleyici olduğunu söyledi. Bütün darbelerinin nihai tek bir hedefi olduğunu bu hedefin ise Bağımsız Türkiye olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında;

 Türkiye’nin iç politik süreçler bağlamında 1908’i, II. Abdulhamit dönemini, dış politik süreçler bağlamında ise 1230’lu yılları, Alaaddin Keykubad Dönemini yaşadığının bu iki dönemin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Şenol Metin, ‘Geçmişten ders alarak, Bir ibraniye ‘Efendim’ dememek için birbirimize sarılmamız, kenetlenmemiz gerektiğini, 15 Temmuz ihanetinin tekrar yaşanmaması için ‘aklını ve kalbini kiraya vermeyecek’ gençliğe ihtiyaç olduğunu söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Öğrencilerle kariyer ve gelecek planlamasına dair sohbet ile program sona erdi.

- - - - -

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.