BİR OĞUL Kİ


İrfan Bilici

İrfan Bilici

20 Şubat 2018, 20:37

Bazan insan hayali  kendinde değil de evladinda yaşar.

Zamane hastalığı gibi değil. Ben yaşamadım çocuğum yaşasın. Bu hastalık malesef gençliği hiç bir şekilde olumlu yönde etkilemiyor. 

Hazır bulup tüketen, bulduğu ile yetinmeyen, kanaat etmeyen  bir toplum haline getirdi. 

Ebeveynler aman çocuğum mahçup olmasın diye borç harç demeden çocuklarının isteklerini yerine getirmeye çalışır hale geldi. 

Çocuklar ise bitmek tükenmek bilmeyen isteklerle ebeveynlerin üzerindeki yükü artırıyor. Bir yıl içerisinde  3-4 telefon değiştiren mi desem, marka düşkünleri mi desem daha neler neler. Nereye kadar gider bu durum bilinmez. Ancak bu böyle gitmemeli. Çözüm eğitim çevreleri tarafından bulunmalı. 

Okul da telefonu alınan öğrencinin telefonunu almak için ne kadar çok çaba sarf ettiğine şahit oldum. Halbuki bu alıkoyma bir kaç saatlik.

Velilere eğitimciler dikkat etmeli bağımlı bir toplum oluyoruz.

2 yaşındaki çocuğa tableti verip susturan veli neyin peşinde anlamak zor. 

Üç evladı olan bir babayım bunlardan biri vatana hizmet adına asker olmayı tercih ettiğinde yüreğim yerinden çıkacak zannettim. 

Oğlumla oturup enine boyuna konuştum bu işin çok zor olduğunu ancak zorluk yanında  bir o kadar da şerefli olduğunu anlattım. O çoktan kararını vermişti.

Sınavları başarı ile geçerek Kara Harp Okuluna yerleşti. İlk gün ilk heyecan aman Allah'ım asker babası olacaktım. Gurur hat safhada dört yıl su gibi akıp geçti  .

O elbiseyi giymeyi orta okuldan beri arzulardim bana nasip olmadı ama oğluma nasip oldu derken o hain 15 Temmuz gecesi hayallerinizi yıktı geçti. 

Şimdi Afrin'deki temizlik harekatında oğlum Mehmet'im de olmalıydı. 

           

SAĞLIK VE DUA ÜZERE KALIN

- - - - -

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlkay Demirçin - 6 yıl önce
Değerli hocam yine hislerimize tercüman olmuşsunuz yazınızda.Yüreğinize,kaleminize sağlık.
Avatar
Lütfü Bilici - 6 yıl önce
Herşey nasiple. Allah yolunu bahtını açık eder inşAllah.
Avatar
Murtaza ULUBEY - 6 yıl önce
Ince bır dondurma var sanki. Hayalleri yıkılan bu gençlere bir teselli yok mu