Günümüzde Çocuklarımızı Pisikolojik ve Fiziksel Olarak Sağlıklı Nasıl Yetiştirilebilir?

Küçük Çocugu Olan Ailelere Altın Kurallar Çocuklarımız Nasıl Sağlıklı Yetiştirilir?Çocuk Eğitiminde İdeal Anne Baba Mutlu Çocuk Yetiştirme Kuralları Günümüzde Çocuklarımızı Pisikolojik ve Fiziksel Olarak Sağlıklı  Nasıl  Yetiştirilebilir?

Günümüzde Çocuklarımızı Pisikolojik ve Fiziksel Olarak Sağlıklı Nasıl Yetiştirilebilir?
Admin
Admin
12 Kasım 2019 Salı 16:08

Günümüzde Çocuklarımızı Pisikolojik ve Fiziksel Olarak Sağlıklı  Nasıl  Yetiştirilebilir?

Çocuklar, neyin doğru davranış olduğu ve neyin kabul edilmediği hakkında düzenli hatırlatıcılara ihtiyaç duyarlar. Çocuklara iyi sofra adetlerini öğretirken kendinizi iyi bir model yapmalıyız Unutmayalımki  en iyi model bizler olmuşuzdur

Dışarıda İken dikkatimizin tamamını onlara odaklamalıyız

 Çocuklar la farklı ortamlara gidildiğinde genellikle masayı karıştırmaktan  masaya oturmak istememekten  hoşlansalarda dışarıda yemek yemenin, olumlu sofra davranışlarını pekiştirmek için de iyi  bir fırsat sunar. Bunu yapmanın çocuklara evde başlayan aşamalarda masada nasıl davranması gerektiğini öğretmektir. Bu, çocuğunuza çatal, kaşık ve peçeteyi nasıl kullanacağını öğreterek başlamak ve daha sonra “lütfen” ve “teşekkür ederim” gibi kavramları tanıtmak açısından oldukça önemlidir.

Her Şeyden Önemlisi Daha Mutlular!

Dışarıda daha çok vakit geçiren çocuklar doğal olarak evde tv ve bilgisayar başından ayrılmyn  diğerler çocuklara kıyasla   daha çok hareket ediyorlar.bol miktarda D Vitamini almalarına olanak tanınıyor. Diğer bir deyişle, doğalarının gereğini yapıyorlar. Enerjilerini rahatlıkla atabilen bu çocuklar, hem fiziksel hem de zihinsel olarak  diğerlerine göre çok daha aktifler

Arkadaş ortamında dışarıda yer alan çocukların İletişim Yetenekleri Daha Güçlü,Yaratıcılıkları dışarıda oyunlar oynayan, sosyalleşen çocuklar, farklı çocuklarla bir araya gelerek yaratıcılıklarını güçlendiriyorlar.Evlerinde mahkum edilen çocuklarsa hayatı sadece renkli ekranlardan ibaret sayıyorlar. Zira onlara ne gözlem yapma ne de yaşayarak öğrenme fırsatı sunulmuyor bu durumda  Gözlem Yeteneklerine ve Farkındalıklara sahip olamıyorlar ve bu durum beslenme alışkanlıklarının sağlıklı olmasına da zemin hazılıyor.Dışarda koşup oynayan çocuklar yeterince enerji kaybettikleri için hemen hemen evimizde pişirmiş olduğumuz yemekleri rahatlıkla tüketebiliyor öğünden öğüne beslenebiliyorlar

Oksijen maskenizi önce kendinize, sonra çocuğunuza takın. Siz nefessiz kalırsanız çocuğunuza da yardımcı olamazsınız. Siz mutlu ve huzurlu olamazsanız çocuğunuza da huzurlu mutlu  bir ortam sunamazsınız.

Sürekli başaklarıyla çocuklarımızı  kıyaslmayalım çocuk kendini hep başkalarının gözüyle bakmaya  alışacak, kendi öz değerini hiç esayacak , başkalarının onu istedikleri  gibi olmaya gayret edecektir. Bu ise insanı kendiliğinden uzaklaştırarak, başkalarına bağımlı hale getirir. Tüm insanlar biriciktir ve farklılıklarıyla güzeldir. Onlara Güven verin bu güvenin farkında olmalarını sağlayın unutmayın farkına varılan herşey değerlidir.

Kamu saati sayfamızı sosyal medya üzerinden takip ederek güncel iş ilanları memur ve işçi alım haberlerine herkesten önce ulaşarak bir adım öne geçebilirsiniz.

Kamu Saati Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ

Kamu Saati Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin TIKLAYINIZ
 


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.