2016 KPSS Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Yüzbinlerce adayın memur olabilmek için girdiği KPSS'de Alan Bilgisi sınavlarına az bir zaman kaldı. Peki Sabah ve öğlen oturumları şeklinde yapılacak ÖSYM KPSS Alan Bilgisi sınavı saat kaçta yapılacak? 2016 KPSS A grubu oturum saatleri ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 KPSS Alan Bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?
26 Mayıs 2016 Perşembe 09:52

Yüzbinlerce memur adayının memur olabilmek için girdiği Kamu Personel Seçme Sınavları'nın (KPSS) Genel Kültür Genel Yetenek oturumu geçtiğimiz pazar günü gerçekleşti. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında memur olabilmek için yüzbinlerce aday bu hafta sonu KPSS Alan Bilgisi sınavına girecek. Peki KPSS A grubu sınavı ne zaman, ne kadar sürecek? Sabah ve öğlen oturumları şeklinde yapılacak ÖSYM KPSS Alan Bilgisi sınavı saat kaçta yapılacak? İşte KPSS A grubu saatleri ve süreleri haberibimizde.

KPSS Alan Bilgisi sınavı ne zaman yapılacak, kaç dakika sürecek?

Yüzbinlerce adayın isteğe bağlı olarak gireceği KPSS Alan Bilgisi sınavı 2 oturum şeklinde 29 Mayıs 2016 Pazar günü yapılacak.

29 Mayıs 2016 Pazar

KPSS Alan Bilgisi Birinci oturum sınav saati: 9.30

Hukuk: 30 soru
İşletme: 30 soru
Maliye: 30 soru
İktisat: 30 soru
Muhasebe: 30 soru
Sınav Süresi: 150 dakika

Eğitim bilimleri sınavı saati: 14.00
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri: 30 soru
Ekonometri: 30 soru
İstatistik: 30 soru
Kamu Yönetimi: 30 soru
Uluslararası İlişkiler: 30 soru
Sınav Süresi: 150 dakika

Bu sene KPSS sınavları mayıs ayı ve temmuz ayı içerisinde olacak. Normalde ÖSYM KPSS sınavlarını tek bir ay içerisinde yapıyor ve sonuçları en geç bir ay  içerisinde açıklıyordu. Ancak, temmuz ayı içerisindeki sınav ve sınav okuma yoğunluğu sebebi ve atama tarihleri sebebiyle ÖSYM 2016 yılında yeni bir karar alarak KPSS sınavlarının bir kısmının mayıs ayı içerisinde yapılmasına karar verdi. Bu sebeple sınavların bir kısmı 22 ve 29 Mayıs 2016 tarihinde bir kısmı da temmuz ayı içerisinde yapılacak. 

Başvuruların mart ayı içerisinde alındığı 2016 KPSS sınavları mayıs ve temmuz aylarında yapılacak. Sonuçlar ise 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

KPSS Alan Bilgisi sınavında hangi konulardan soru çıkacak haberi için TIKLAYINIZ

KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için tıklayınız.

22 Mayıs Pazar günü yapılan KPSS'de hatalı soru var mı, iptal edilecek soru var mı haberi için TIKLAYINIZ

KPSS nasıldı, uzman yorumları


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #kpss a
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.