2017 KPSS A grubu ve ÖABT Sınav Ücreti ne kadar olacak? ÖSYM'den KPSS açıklaması

ÖSYM, KPSS A grubu ve ÖABT sınav ücreti ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. 420 TL'lik sınav ücreti büyük tartışmalara neden olmuştu. ÖSYM KPSS Sınav ücretleri ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Peki KPSS Sınav başvuru ücreti kaç TL olacak? Başvurular ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

2017 KPSS A grubu ve ÖABT Sınav Ücreti ne kadar olacak? ÖSYM'den KPSS açıklaması
14 Mart 2017 Salı 11:43

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2017 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzu'nu açıkladı. ÖSYM tarafından açıklanan kılavuz içerisinde yer alan KPSS Başvuru ücreti büyük tartışma yarattı. KPSS A grubu ve ÖABT'ye girecek adaylar, sınav ücretine tepki gösterdi. Konu ile ilgili ÖSYM'den KPSS Sınav ücreti açıklaması geldi. Peki KPSS A grubu sınav ücreti ne kadar olacak? KPSS Alan Bilgisi yeni ücretler ile ilgili detaylara haberimizde.

 KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart’tan önce adaylara duyurulacak. ÖSYM Başkanlığı’ndan açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, 

“2017 yılına kadar her biri beşer testten oluşan, adaylara kaç teste cevap verdiğine bakılmaksızın aynı kitapçığın verilip aynı süre tanınarak iki oturum şeklinde yapılan KPSS alan bilgisi sınavları bu yönüyle her zaman eleştirilmiş, adaylar ve sınav görevlileri tarafından sürekli şikâyet konusu edilmiştir. 2017 itibarıyla yürürlüğe giren mevzuat değişikliği ile birlikte söz konusu eleştiriler de göz önünde bulundurularak, KPSS alan bilgisi sınavlarında birçok iyileştirme yapıldı. Adayların sadece puanını kullanacakları testlere katılmalarına imkân vermek amacıyla sınav saatleri de, her bir test için farklılaştırıldı. Adaylar ve ilgili kamuoyunca memnuniyetle karşılandığı gözlenen tüm bu iyileştirmelerin, sınavların cumartesi ve pazar günleri dört oturum olarak yapılacak olması nedeniyle ortaya çıkan maliyet artışının sınav ücretlerine yansıtılması sonucu meydana gelen tartışmaların gölgesinde kaldığı; tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan bu test bazlı ücretlendirmenin, sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görüldü." denildi.

ÖSYM Başvuru ücretlerinin oturum başına 40 TL olacağını açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Irfan - 7 yıl önce
Şehir efsanesi mi bilmiyorum ama 425 TL ücretten bahsediliyor. AK PARTİ iktidardan yoruldum mu? Yoruldum diyorsa çekilsiner yenileri devam eder